ERDON Helyi hírek

2017.06.30. 11:15

Lovastábort szerveztek a Fehér Pegazus Lovastanyán

A héten zajlik a Pegazus Tanyasi Lovastábor, amelyet a Kisszántó határán lévő Fehér Pegazus Lovastanyán szerveztek fiatalok számára.

A héten zajlik a Pegazus Tanyasi Lovastábor, amelyet a Kisszántó határán lévő Fehér Pegazus Lovastanyán szerveztek fiatalok számára.A tábort a lovastanya tulajdonosai, Kovács Melinda és Kovács Sándor szervezték, Hermann Ferenc társszervezővel. A tábor ottalvós, 7-16 éves gyerekek vesznek részt rajta. Ez az első ilyen tábor, a túljelentkezés miatt lesz még egy, július 17.-23. között, a részvételi díj 650 lej. Ebben a táborban 21 gyerek vesz részt, 6 felnőtt figyel oda rájuk, 2 szakácsnő biztosítja a napi étkezéseket, és 5 líceumos diák felügyel a lovaglásra. A napi program szerint reggel 6-kor kelnek, készülődés, reggeli következik, majd 4-5 fős csoportokban lovagolnak, kézműveskednek, teniszeznek, tollasoznak, labdáznak, lovat mosnak. A délelőtti programokat ebéd követi, majd csendes pihenő. A délutáni órákban ismét lovaglásra kerül sor, illetve különböző programokra, mint íjászat a Pusztai Farkasokkal, patkolási bemutató egy helyi patkolókováccsal, lovasbemutató a líceumos diákokkal, illetve különböző játékok és foglalkozások: vizeslufi-csata, számháború, akadálypályás verseny, birkanyírás. Este 8 körül a vacsoráznak, illetve közösen szalonnát, kolbászt sütnek, majd tábortüzet gyújtanak, gitároznak, énekelnek, ismertette a programot Hermann Ferenc. A tábor egyik különlegessége, hogy felelősségre, önállóságra is tanítják őket, maguk mossák el a tányérjaikat, evőeszközeiket, takarítanak a szálláson. A szállás a tanyán van, matracokon, hálózsákban alszanak, illetve néhányan sátorban. A következő táborban is hasonló programokra lehet számítani, meglepetésekkel is készülnek a szervezők.

Lovastanya

A lovastanya egy éve működik, a hét minden napján 9-19 órák között tart nyitva, kedden zárva van.. Gyakran fogadnak óvodás, iskolás csoportokat, illetve fogyatékkal élő gyerekeket, fiatalokat is. Magánszemélyként is lehetőség van lovagolni, egy 30 perces foglalkozás 35 lejbe kerül, egy 50 perces 50 lejbe. A tanyán 6 ló van, amelyeken lehet lovagolni, és 3 csikó. 3-4 éves kortól tanítják az állatokat. Pónik is vannak, de leginkább ezeket barátkozás, simogatás miatt tartják, nem ajánlatos ezeken tanulni lovagolni, mivel eltérő a módszer. Furioso North Star lovak vannak, melyeket egy magyarországi ménesből hoztak, leginkább bemutatókra képezik ki őket, bár versenylovak is vannak, mondta el Kovács Sándor. A következő táborra jelentkezni a 0731658000 (Kovács Melinda) telefonszámon lehet, 7-16 éves gyerekeket várnak.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!