ERDON Helyi hírek

2017.06.06. 09:21

Lemondott funkcióiról Huszár István

Kedd reggeli sajtótájékoztatóján Huszár István bejelentette: lemondott önkormányzati képviselői, frakcióvezetői és városi RMDSZ-elnöki tisztségeiről. Visszatért korábbi vállalatához.

Kedd reggeli sajtótájékoztatóján Huszár István bejelentette: lemondott önkormányzati képviselői, frakcióvezetői és városi RMDSZ-elnöki tisztségeiről. Visszatért korábbi vállalatához.Kedd reggel sajtótájékoztatón jelentette be Huszár István, hogy június 1-jei hatállyal lemondott önkormányzati képviselői, frakcióvezetői és nagyváradi RMDSZ-elnöki tisztségeiről. Úgy fogalmazott: visszautasíthatatlan szakmai és pénzügyi ajánlatot kapott attól a cégtől, ahonnan öt évvel ezelőtt távozott, vagyis a német Isoplus távhővezetékgyártó kft.-től, azzal a különbséggel, hogy június 6-tól nem a romániai, hanem a budapesti központjában dolgozik vezetői beosztásban, konkrétabban a szervezési és adminisztratív ügyekért felel, 400 alkalmazott tevékenységét koordinálva. Úgymond szabad kezet kapott, ő maga szervezheti meg a programját. A holdingnak szerte Európában vannak telephelyei, őhozzá Magyarország, Szlovákia, Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Horvátország tartozik, ezért sokat fog utazni, de Nagyváradról nem költözik el a családjával, hanem ingázik. Hétvégeken itthon lesz, saját vállalkozását az egyik fiára bízza, és nyomon követi a politikai-közéleti eseményeket, a volt frakciója munkáját, és RMDSZ tagságáról se válik meg.

Hangsúlyozta: nem azért száll ki, mert kritizálták őt a tavalyi választásokon való gyenge szereplés miatt, hiszen akkor korábban is megtehette volna. Helyét a tanácsban Pető Dalma foglalhatja el. Huszár István 2004 óta volt helyi tanácsos, 2015-2016-ban tizenöt hónapon keresztül pedig Nagyvárad egyik alpolgármestere.

Kiegyensúlyozott

Visszatekintve az elmúlt években kifejtett politikai, közéleti tevékenységére azon meggyőződésének adott hangot: kiegyensúlyozott volt, ellenzékben és amikor az RMDSZ hatalmon volt, egyaránt jól megértette magát mindenkivel, a városházi alkalmazottakkal, igazgatókkal és a tanácsos társaival is.

Olyan területekre összpontosított, mint a kultúra, oktatás, sport és egyéb rekreációs tevékenységek. Ő is hozzájárult például ahhoz, hogy a Partenie Cosma Közgazdasági Líceumnak modern kampusza legyen, és az utóbbi időszak egyik sikerének könyveli el, hogy, ha nem is olyan mértékben mint régen, de ismét finanszírozzák a helyi költségvetésből a civil szervezeteket, az egyházakat. Ugyanakkor pedig támogatják a jövő bajnokait. Az első és ötödik osztályosok orvosi szűrővizsgálatai azonban szünetelnek, és jó lenne elérni azt is, hogy befejeződjenek a befektetések az élményfürdőben, és ennek sportlétesítményei a FINA által elismertek legyenek.

Értik

„Az elmúlt napokban Huszár István jelezte ezt a szakmai kihívást, felkérést, amelyet kapott, és ennek kapcsán volt több egyeztetésünk is volt. Értjük természetesen, megköszöntük neki a több 12 éves városi tanácsosi munkáját. Úgy gondoljuk, hogy az ő szakmai tudására a továbbiakban is építhetünk. Ő nem az RMDSZ munkájából vonul ki, hanem csupán az említett tisztségeiről mondott le, vagyis a helyi tanácsosi, a frakcióvezetői és a nagyváradi RMDSZ-elnöki. Ezzel kapcsolatosan a dokumentumok iktatva vannak. A következő személy az RMDSZ városi tanácsosi listáján Kecskés Mónika, aki azonban jelezte írásban, hogy nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, úgyhogy a választási törvény alapján az RMDSZ Bihar megyei szervezete a mai nappal, vagyis június 6., iktatta a városi önkormányzatnál azokat a dokumentumokat, amelyekkel azt kéri, hogy a Huszár István megüresedett tanácsosi helyére Pető Dalmának a mandátuma legyen jóváhagyva a Helyi Tanács által, és már a következő tanácsülésen ő képviselhesse az RMDSZ-t a képviselő-testületben”- nyilatkozta az erdon.ro-nak Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!