ERDON Helyi hírek

2017.06.07. 16:54

Kígyózó sorok a váradi akvapark előtt

Nagyon sok időt elvesztegetnek a strandolni akarók a váradi akvaparkba való belépéskor a sorban állással, ezen a helyzeten kell javítani Kirei Melinda RMDSZ-es helyi tanácsos szerint.

Nagyon sok időt elvesztegetnek a strandolni akarók a váradi akvaparkba való belépéskor a sorban állással, ezen a helyzeten kell javítani Kirei Melinda RMDSZ-es helyi tanácsos szerint.Kirei Melinda, RMDSZ-es váradi helyi tanácsos a pünkösdi minivakáció során a nagyváradi akvaparkban tapasztalt hiányosságokat foglalta össze tegnapi sajtótájékoztatóján, és néhány javaslatot is megfogalmazott. Azt többször hangsúlyozta, hogy maga az akvapark civilizált körülmények között működik, sem a strandra, sem az ottani szolgáltatásokra nincs panasz, de van néhány probléma, amit ki kellene küszöbölni. Először arra hívta fel a figyelmet, hogy az akvapark tíz órakor nyit, és az emberek legalább egy órát kell álljanak sorba, míg bejuthatnak strandolni. Ennek egyrészt az lehet az oka, hogy a strand vezetősége valószínűleg nem mérte le, mennyi ideig tart, amíg egy kasszás tájékoztatja a belépni szándékozókat a tudnivalókról, márpedig ez a tájékoztatás nagyon meghosszabbítja a beléptetési eljárást. A tájékoztatással járó időt meg lehetne spórolni azzal, ha a hallban tájékoztató pannókat helyeznének el, vagy ha külön a tájékoztatással megbízott személyek informálnák a belépni szándékozókat a házirendről, és ezáltal a kasszások kizárólag csak a beléptetéssel lennének elfoglalva. Mivel hosszú ideig állnak kint az emberek a napon, míg bejuthatnak a strandra, ezért ajánlatos lenne, véli a tanácsos, ha a június-augusztus időszakban reggel nyolc órakor nyitnák meg az akvaparkot. Ugyanakkor kétfajta jegyet is lehetne létesíteni, egyet, ami a strand teljes területére belépést biztosít, és egy olcsóbbat, amely csak a kültéri létesítmények használatára jogosít fel.

Kapacitás

A bejárat előtti torlódás másik oka az, hogy amikor a strandon tartózkodók száma eléri a maximális létszámkapacitást, onnantól kezdve a kint várakozók közül csak akkor és annyian léphetnek be, amikor és ahányan elhagyják az akvaparkot. Kirei Melinda felvetette, hogy egy kijelzőt kellene elhelyezni a bejárathoz, amely informálná a várakozókat arról, hogy hány ember mehet még be. Kirei Melnida szerint túlságosan alacsony az 1850-es maximális létszámkapacitás, ugyanis a strandolók közül többen arról számoltak be neki, hogy a strand területén egyáltalán nem lehetett érzékelni azt, hogy megtelt volna, vagy hogy zsúfoltság lett volna, hiszen még szabad nyugágyak is voltak. Éppen ezért meg kellene fontolni azt, hogy növeljék a maximális kapacitást, mert úgy tűnik, hogy a strand szabadtéri területén legalábbis több ember is kényelmesen elférne.

Pénzügyek

A tanácsos helyes, civilizált megoldásnak tartja azt hogy a strandolók, ha fogyasztani akarnak az akvapark területén, akkor a belépésnél kapott elektromos óraszerkezetre kell feltöltsenek annyi pénzösszeget, amennyit el terveznek költeni. Ezzel kapcsolatban azonban két problémára hívta fel a figyelmet Kirei Melinda: a bárnál nincs kiírva az, hogy mi mennyibe kerül, illetve távozáskor elég nehézkes az eljárás, ahogy az emberek a kártyára feltöltött, de el nem költött pénzértéket visszakapják. Ezekre is megoldást kell találni mondta a tanácsos, hozzátéve, hogy az általa említett javaslatokat megfontolásra ajánlja az akvapark vezetésének, és további javaslatokat is vár a váradiaktól a kirei _melinda@yahoo.com emilcímen.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!