ERDON Helyi hírek

2017.06.08. 13:28

Kerékpárral az idősekért

A Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság támogatja azt a házi idősgondozást népszerűsítő kampányt, mely a Házigondozási Szolgáltatásokat Nyújtó és Nyilvántartó Aktív Vidéki Közösségek – a idősek orvosi-szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférésének növelése öt vidéki településen nevű projekt keretében zajlik.

A Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság támogatja azt a házi idősgondozást népszerűsítő kampányt, mely a Házigondozási Szolgáltatásokat Nyújtó és Nyilvántartó Aktív Vidéki Közösségek – a idősek orvosi-szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférésének növelése öt vidéki településen nevű projekt keretében zajlik. A projekt, melyet a román-flamand Nyílt Hálózat a Közösség Fejlesztéséért nevű alapítvány ültet gyakorlatba, öt településen zajlik, Suceava, Krassó-szörény, Vrancea és Brassó mellett Bihar megyében is, Feketebátoron. Az októberig tartó projekt svájci támogatásban is részesül, 74.050 svájci frank értékben.

A projekt egy fontos része az, hogy megoldásokat találjanak az idősek egészségügyi és szociális problémáira, továbbá a politikum tájékoztatása olyan fenntartható megoldásokról, melyek nyomán az időseket megfelelő szociális és orvosi szolgáltatásokban lehet részesíteni.

A házi idősgondozás népszerűsítése, valamint a szükséges pénzalapok előteremtése céljából három belga kerékpáros több mint ezer kilométeren keresztül biciklizik majd Románia területén belül. A túra pénteken kezdődik, a kerékpárosok ekkor ékeznek meg repülővel Temesvárra és Lipova felé veszik útjukat. Június 10-én érnek el a Bihar megyei Feketebátor községbeli Tótiba, ahol fél öttől, a falu iskolájában sajtótájékozatót tartanak, majd Tenke felé kerékpároznak. A továbbiakban egyebek mellett Slatina, Zsilvásárhely, Gyulafehérvár kerül sorra, a visszautazás a temesvári reptérről történik, június 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!