ERDON Helyi hírek

2017.04.03. 11:44

Váradot Abu-Dzabira cseréli Csuzi István

Nem áprilisi 1-jei tréfa: Csuzi István, a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (HKV) vezérigazgatója május 1-től az Egyesült Arab Emírségek fővárosának közszállítási vállalatvezetője lesz.

Nem áprilisi 1-jei tréfa: Csuzi István, a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (HKV) vezérigazgatója május 1-től az Egyesült Arab Emírségek fővárosának közszállítási vállalatvezetője lesz.

A nagy bejelentést Csuzi István pénteken délelőtt tette meg Ilile Bolojan, Nagyvárad polgármestere, valamint a közszállítási vállalat műszaki és gazdasági igazgatója jelenlétében. Mint a sajtótájékoztatón megjelent újságírók előtt Csuzi fogalmazott: „visszautasíthatatlan ajánlatot” kapott az Egyesült Arab Emírségekből, annak az országnak a fővárosában, Abu-Dzabian fogja koordinálni a tömegközlekedést. A szerződése meghatározatlan időre szól, de kétévente revideálható. Mint elmondta, az általa irányított City Transport nevű vállalat látja el Abu-Dzabi város, valamint a metropolisz, továbbá Al Ain város közszállítási szolgáltatását, a vállalat tehát mintegy 2,5 - 2,7 millió embert szolgál ki. Új helyén komoly feladat várja majd Csuzi Istvánt, ugyanis egy 1,5 milliárd dolláros projekt keretében most készülnek kiépíteni a metropoliszban a villamoshálózatot. Csuzi István helyét a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat élén ideiglenes jelleggel Viorel Mircea Pop, a HKV gazdasági igazgatója veszi át. Az elkövetkező időszakban új igazgatótanácsot választanak, mely kinevezi majd a HKV új vezérigazgatóját. Ilie Bolojan a maga során kijelentette, hogy a HKV komoly fejlődésen ment át az elmúlt években, más romániai városok közszállítási vállalataival összehasonlítva a mutatói „összehasonlíthatatlanul jobbak”. Hozzátette, hogy a dolgok távolról sem működnek tökéletesen a HKV-nál, de a rendelkezésre álló forrásokat és lehetőségeket jól kiaknázta a vállalat – mondta a polgármester.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!