ERDON Helyi hírek

2017.04.05. 12:49

Homlokzatfelújítás és átalakítás a Zöldfa utcán

Homlokzatfelújítással kezdődik a nagyváradi Zöldfa (Alecsandri) utca sétálóutcává való átalakítása. Az utca két oldalán mintegy négy méteres szélességben teraszok lesznek.

Homlokzatfelújítással kezdődik a nagyváradi Zöldfa (Alecsandri) utca sétálóutcává való átalakítása. Az utca két oldalán mintegy négy méteres szélességben teraszok lesznek.

A nagyváradi helyi tanács legutóbbi, ülésén fogadták el hat Zöldfa utcai ingatlan homlokzatfelújításának műszaki-pénzügyi mutatóit, illetve magának az utcának az átalakítására vonatkozó határozatot. Az elfogadott határozatok értelmében a 3. szám alatti Róth Ház, valamint a 7., a 9., a 11., 17.és a 19. szám alatti ingatlanok homlokzatfelújítása kezdődik meg hamarosan. Ezeknek a homlokzat-felújítási munkálatoknak a költsége 133 ezer és 226 ezer lej között ingadozik, a legköltségesebb a Róth Ház rehabilitációja lesz. A kivitelezési időszak mindegyik ingatlan esetében egy év. Mint azt Ilie Blojan polgármester korábban már elmondta, az eddig márr felújított, és most megújuló épületeken kívül még tíz ingatlan van a Zöldfa utcában, amelyeket fel kell újítani: ezeknek a tulajdonosait felszólítják, hogy kezdjék meg a homlokzatok felújítását önerőből, vagy a polgármesteri hivatallal partnerségben, ellenkező esetben a hivatal szankcionálni fogják őket.

Átalakítás

A Zöldfa utca átalakításáról szóló tervezet rögzíti, hogy ez év márciusától a jövő év novemberéig felújítják a 2., 3., 4., 5., 6., 7., 9., 11., 13-15, 17 és 19 szám alatti ingatlanok homlokzatait, és ugyancsak 2018 novembreég elvégzik az útburkolati munkákat is. Ilie Bolojan polgármester bejelentette, az utca közepét olyan kockakövekkel burkolják majd, amilyenek a Szent László tér közúti sávján is vannak. Az utca két oldalán mintegy négy méteres szélességben teraszok lesznek, ezeket a részeket olyan kővel burkolják, mint amilyennel a Kossuth (Independentei) utca járdáját is lekövezték.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!