ERDON Helyi hírek

2017.03.08. 12:26

Ősztől repülővel Eindhovenbe

Szerdán sajtótájékoztató volt a nagyváradi repülőtéren. Barabás Denis, a Ryanair társaság marketing igazgatója bejelentette: ősszel heti 3 alkalommal közvetlen járatot indítanak a holland városba.

Szerdán sajtótájékoztató volt a nagyváradi repülőtéren. Barabás Denis, a Ryanair társaság marketing igazgatója bejelentette: ősszel heti 3 alkalommal közvetlen járatot indítanak a holland városba.

A Bihar Megyei Tanács elnökével, Pásztor Sándorral és a nagyváradi nemzetközi repülőtér parancsnokával, Gheorghe Pasc-kal tartott közös sajtótájékoztatóján Barabás Denis, a Ryanair romániai marketing igazgatója hivatalosan is bejelentette: októbertől heti három alkalommal járatot indítanak Váradról a hollandiai Eindhovenbe, így az általa képviselt légitársaság idei év végi téli kalendáriuma szerint immár összesen négy európai nagyváros szerepel úgy, mint amelynek közvetlen összeköttetése lesz Nagyváraddal: Barcelona (heti két járat), Milánó (heti két járat), London (heti három járat) és Eindhoven (heti három járat). Összesen tehát heti tíz járatról beszélhetünk, melyektől azt remélik, hogy 120 ezer fővel gyarapítják az ügyfeleik számát, és 120 új munkahelyet létesítenek. Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a jegyek Hollandiába mennyibe fognak kerülni.

A Romániában a partiumi megyeszékhelyen kívül még Bukarestben, Krajován és Temesváron jelen levő Ryanair világszinten évi 100 milliós utasforgalmat bonyolít le, és az a terv, hogy 116 millióra bővüljön ezek száma. A légiflottája 370 darab Boeing 737-es gépből áll, és átlagosan 46 euróba kerül náluk egy repülőjegy, mely árat Barabás Denis szerint csökkenteni szeretnének.

Pásztor Sándor azt nyilatkozta: az, hogy Londonba és Eindhovenbe is indul repülőgépjárat Váradról, tulajdonképpen csak a nyitánya annak, hogy ne csak Dél-Európa felé „nyissanak”. A járatok bővítése érdekében további tárgyalások várhatóak, és nem tettek le azon céljukról, hogy Németországba is legyen közvetlen légiösszeköttetés.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!