ERDON Helyi hírek

2017.02.10. 11:50

Házkutatás egyetemi oktatóknál

Házkutatást tartottak az orvosi egyetem fogorvosi tanszékének két tanáránál: az ügyészek korrupciós ügyben kutakodtak lakásaikban, rendelőikben.

Házkutatást tartottak az orvosi egyetem fogorvosi tanszékének két tanáránál: az ügyészek korrupciós ügyben kutakodtak lakásaikban, rendelőikben.

Az ügyészségi források szerint az egyetem egyik professzorát és egyik gyakorlatvezetőjét azzal vádolják, hogy csúszópénzt vettek el egyes diákoktól, hogy azoknak sikerüljön a vizsgájuk. Két hölgyről van szó, ügyükben az után lehet többet megtudni, hogy csütörtökön lezajlik első kihallgatásuk, de az eset hasonló ahhoz, amilyenben már nyomoztak más tanszékek esetében, nyilatkozta a Maria Cotrau. A főügyészhelyettes az orvosi és gyógyszerészeti egyetem professzorára, Constantin Romanra utalt, akit 2014 június 26-án értek tetten, amint 200 eurót vett át egy diákjától, annak vizsgája előtt. A professzort klinikai rendelőjéből vitték el annak idején, később rábizonyították, hogy összesen 25 egyetemistától vett el kenőpénzt, ezért 2015-ben mindössze 2 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Dokumentumokat foglaltak le

A pillanatnyi üggyel kapcsolatban Constantin Bungau rektor sajtóérdeklődésre annyit mondott: tudomása szerint a tanszékről vittek el a nyomozók bizonyos dokumentumokat, részleteket nem tud. Dr.Adrian Maghiar dékán megerősítette az információt, hozzátéve, hogy az egyetemen nem volt házkutatás, a nyomozók az illetők munkaszerződésével kapcsolatban tettek fel kérdéseket. A dékán neveket nem árult el, csupán annyit, hogy óraadókról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!