ERDON Helyi hírek

2017.02.23. 17:45

Bővülő váradi csatornahálózat

Egy sor, a város víz- és csatornahálózatának bővítésére vonatkozó javaslatot fogadtak el a váradi tanács soros ülésén.

Egy sor, a város víz- és csatornahálózatának bővítésére vonatkozó javaslatot fogadtak el a váradi tanács soros ülésén.

A nagyváradi helyi tanács csütörtöki ülésén elfogadta több vízgazdálkodási beruházás gazdasági-műszaki mutatóit. Ezek szerint a Coşbuc utcán mintegy 445 ezer lejből újítják majd fel az esővíz elvezető csatornát. Felújítják a szennyvízcsatornát két Cazaban utcai tömbházban mintegy 28 ezer lejből, és a December 22. park néhány tömbházában pedig a vízvezetéket és a csatornát is, ennek a munkálatnak a költségét 70 ezer lejre tervezik. Valamivel több, 90 ezer lej körüli összegre becsülik a vízvezeték bővítését a Margelelor utcán. Bővítik a víz- és csatornahálózatot a Gheorghe Pitut utcán a Bunyitay Vince és a Mátyás király utcák közötti szakaszon, ennek értéke 269 ezer lej lenne. A Ion Pop Reteganul utcában mintegy 213 ezer lejből bővítenék a csatornahálózatot.

További munkálatok

A vízvezetékek és összekötő vezetékek cseréjére lehet számítani a Caraiman, a Lăcrimioarelor, a Martin Andersen Nexö, és a Püspöki út Caraiman és Teodor Neş utcák közötti szakaszán, ennek a munkálatnak az értéke körülbelül 549 ezer lej lesz. Víz- és csatornahálózat cserét végeznek el a Várady Zsigmond (Kogălniceanu) utcának a Vámház (Sucevei) és a Szabadság (Samuil Micu Klein) utcák közötti szakaszán, ez megközelítőleg 745 ezer lejbe kerül majd. A legnagyobb szabású munkálatok a Ceyrat utcában fognak zajlani, itt a víz- és csatornahálózat kiépítésére lesz szükség. Ez a munkálat körülbelül 1,6 millió lejbe fog kerülni az elfogadott gazdasági-műszaki mutatók szerint.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!