ERDON Helyi hírek

2017.02.10. 11:34

Bírságolják a szemetelőket

Aki törmeléket, hulladékot pakol le, raktároz Nagyvárad közterületei, az bírságra számíthat a városi rendőrségtől.

Aki törmeléket, hulladékot pakol le, raktároz Nagyvárad közterületei, az bírságra számíthat a városi rendőrségtől.

A városi rendőrség járőrözése során a hatáskörébe eső területeken, legyen az a belváros vagy a lakónegyedek, figyelemmel kíséri a köztisztaságra vonatkozó előírások betartását is. Ennek során érték tettem a váradi S. A.-t, miközben a szeméttelep mellett, a Zidarilor  utcában 4 zsáknyi különféle háztartási hulladékot tartalmazó zsáktól akart megszabadulni. A 2015/207-es helyi tanácsi határozat alapján 1000 lejre büntették.

Bírságoltak

Január folyamán 12 személyt értettek tetten szemetelésen, összességében 3800 lej bírságot szabtak ki rájuk. Aki szemetelőket lát, vagy éppen azt tapasztalja, hogy valaki(k) hulladékot raknak le arra nem kijelölt helyen, az a szolgálat diszpécserét hívhatja telefonon a 0259/969-es számon. De hol lehet építési törmeléket lerakodni? Egy köbméter fölötti mennyiség esetén, fizetség ellenében a RER szolgáltató elszállítja azt, konténert is ad megfelelő méretben. A Hunyadi Mátyás utca 327. szám alatti gyűjtőhelyen is lehet törmeléket lerakodni, azt tilos a városi szemétgyűjtőkbe tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!