ERDON Helyi hírek

2017.01.15. 16:03

Alkotói pályázat iskolásoknak

Vizes élőhelyek: védekezés a természeti katasztrófák ellen – ebben a témában készíthetnek alkotásokat iskolások a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) felhívására.

Vizes élőhelyek: védekezés a természeti katasztrófák ellen – ebben a témában készíthetnek alkotásokat iskolások a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) felhívására.

Február 2-án van a Vizes Élőhelyek Világnapja, a vonatkozó Ramsari Egyezmény (hivatalosan: Egyezmény a nemzetközi jelentőségű vadvizekről, különös tekintettel a vízimadarak élőhelyeire – szerz. megj.) 1971-beli aláírásának évfordulója alkalmából. Az idei esztendő tematikája: Vizes élőhelyek – védekezés a természeti katasztrófák ellen. Ennek jegyében a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) a Tanfelügyelőséggel együttműködve versenyt hirdet az iskolák számára. A diákok rajzokat, fogalmazásokat, plakátokat, kollázsokat készíthetnek, melyeket január 27-ig lehet elküldeni az APM székhelyére. Január 30-án és 31-én kiértékelik a beérkezett munkákat, majd február 2-én 12 órakor az intézmény székhelyén ünnepélyes díjátadást, jutalmazást tartanak.

Információk

A részvétel feltételei: egy tanár/oktató legtöbb két olyan alkotással nevezhet, melyet ugyanazok diák/csoport készített. A pályázaton fel kell tüntetni az alkotó(k) és a tanár nevét, az iskolát és az osztályt, a mű címét. Az alkotáshoz további információ található a worldwetlandsday.org, illetve az apmbh.anpm.ro internetes oldalakon.

Romániában 12 Ramsar-zóna van, ilyen például a Duna deltája, a Techirgiol-tó, a Vaskapui Nemzeti Park, a Suhaia öböl. Biharban nincs ilyen szinten védett terület, a megyénkbeli vizes élőhelyek nagy része a Natura 2000 ökológiai hálózathoz tartozik.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!