ERDON Helyi hírek

2016.11.22. 16:41

Nemet mondtak ötmillió euróra

A liberális párti megyei tanácsosok folyamatos, egységes ellenszavazata miatt két tervezet bukott meg a megyei tanács keddi ülésén, az egyik ötmillió eurós uniós pályázatra vonatkozott.

A liberális párti megyei tanácsosok folyamatos, egységes ellenszavazata miatt két tervezet bukott meg a megyei tanács keddi ülésén, az egyik ötmillió eurós uniós pályázatra vonatkozott.

A szóban forgó tervezet szavazásra bocsátása előtt Pásztor Sándor, a megyei tanács elnöke elmondta: egy ötmillió eurós pályázat kapcsán lenne elengedhetetlen az, hogy a múzeum új épületét övező épített kerítés a megye köztulajdonába kerüljön. A projekt, mely a Regionális Operatív Program támogatását pályázna meg, a múzeumot környező terület fejlesztésére vonatkozik és csütörtökön kellene benyújtani a teljes dokumentációt. A projekt elkészítését rengeteg megbeszélés előzte meg, a lényeg, hogy a múzeum egy architekturális csoport részét képezi, az épület felújítása összefügg a környező terület fejlesztésével. Mindenkinek érdeke, hogy a teljes felújítás megtörténjen. Ionel Avrigeanu liberális párti tanácsossal is tárgyalásokat folytatott, tette hozzá, de ezek azzal végződtek, hogy a téma decemberben ismét kerüljön terítékre. „De ez olyan, mintha olimpiai aranyérmet szeretnénk, de nem jelenünk meg a versenyen. Most van a leadás ideje, nem decemberben” - jelentette ki a megyei tanács elnöke. A későbbiek során Filip Cheşeli, a megyei tanács műszaki igazgatója is felszólalt, s elmondta, hogy nem lehet megpályázni a támogatást, ha a tulajdonjog nem tisztázott. Mindezt követően szavazására bocsátották a tervezetet és mint a keddi ülés összes korábbi tervezete esetében, a liberális pártiak ismét nemmel szavaztak. Mivel ebben az esetben kétharmados többségre lett volna szükség, a tervezet megbukott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!