ERDON Helyi hírek

2016.11.10. 17:18

Elindították a RO-HU-s pályázatrendszert

November 10-én Nagyváradon zajlott a Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program pályázatrendszer indító eseménye.

November 10-én Nagyváradon zajlott a Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program pályázatrendszer indító eseménye.

A Ramada szállodában szervezett ünnepségen részt vett Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja, valamint Pásztor Sándor, a Bihar megyei, Pataki Csaba, a Szatmár megyei és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat vezetője is. Összesen 232 millió euró pályázható meg a román- magyar határ két oldalán található nyolc megye által az elkövetkezendő periódusban.

Pásztor Sándor azt nyilatkozta az Erdély Online-nak: a RO-HU pályázati rendszerben aktívan részt kíván venni a régió, illetve a Bihar, Szatmár és Hajdú-Bihar megyék alkotta összefogás. Ez korábban is így volt, hiszen az ezt megelőző HU-RO-s program fő projektjei is azért itt zajlottak. Megszólítják azokat az entitásokat, akik érdekeltek, illetve érintettek ebben a közös pályázásban, potenciális partnerek lehetnek a megkötendő szerződésekben.

Csúszás

Mile Lajos hangsúlyozta: a konferencia éppen abban a stádiumban zajlott, amikor a programról már megegyezés született, tehát a felek már megállapodtak. Való igaz, van egy kis csúszás, de most már izgatottan várják, hogy a vonatkozó pályázati kiírások mikor jelennek meg. A programok tartalmát és jellegét tehát a felek már rögzítették, ez rendben van, úgyhogy szerencsés lenne, ha minél hamarabb konkretizálnák ezeket, vagyis megjelennének, és olajozott ütemben, megfelelő dinamikával zajlana az elbírálás. Minél hamarabb alá lehetne írni a szerződéseket, hogy a kedvezményezettek hozzájussanak a forráshoz, hiszen ez tulajdonképpen a folyamat lelke.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!