ERDON Helyi hírek

2016.10.27. 14:43

Adóemelések a láthatáron

Csütörtökön ülésezett a váradi képviselő-testület gazdasági bizottsága. Huszár István, az ellenzékben levő RMDSZ frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet: adóemeléseket tervez az önkormányzat.

Csütörtökön ülésezett a váradi képviselő-testület gazdasági bizottsága. Huszár István, az ellenzékben levő RMDSZ frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet: adóemeléseket tervez az önkormányzat.

Huszár István portálunknak elmondta: azért hívták össze a liberálisok a gazdasági szakbizottság tagjait, hogy prezentálják a jövő évi adó- és illeték tervezetet. Két problémás részt emelt ki. Az egyik, hogy az eredetihez képest 400 százalékkal akarják emelni a nem karbantartott épületnek az ingatlanadóját. Mint ismert, korábban ezt már növelték, a múlt év végén meghozott tanácsi határozattal, s a nagy sietségnek az lett az eredménye, hogy az idén több mint 70 vonatkozó határozatot vissza kellett vonni. A mostani elképzelés szerint, ha például egy ingatlannak az adója jelenleg 1000 lej, akkor a tulajdonos jövőre, amennyiben nem még mindig nem megfelelő a homlokzat, 4000 lejt kell fizessen. „Beadványt fogunk benyújtani a tervezet ellen”- hangsúlyozta az RMDSZ-es frakcióvezető.

A másik, ami szerinte felháborító, hogy a parkolási bérleteket 18-19 százalékkal szándékoznak megemelni, például aki egy évre olyan bérletet akar venni, hogy az feljogosítsa őt a fehér csíkkal jelzett helyeken és a parkolóházakban való parkolásra is, több mint 1000 lejt kell fizessen ezért, holott egy autó nem tud egyszerre két helyen parkolni.

A politikus hangsúlyozta: természetesen az RMDSZ tiltakozni fog mindezek ellen, igyekszik nyomást gyakorolni, hiszen a tervezet a polgárok megnyomorítását vetíti előre, de annak érdekében, hogy a tiltakozásnak még nagyobb súlya lenne, jó volna, ha az emberek is kifejeznék nemtetszésüket, például a majdan meghirdetendő közvitán.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!