ERDON Helyi hírek

2016.09.20. 12:23

Váradról Barcelonába és Milánóba

Kedden a repülőtéren Barabás Denis, a Ryanair légitársaság marketingigazgatója bejelentette: jövő márciusban heti két alkalommal rendszeres járatokat indítanak Barcelonába és Milánóba.

Kedden a repülőtéren Barabás Denis, a Ryanair légitársaság marketingigazgatója bejelentette: jövő márciusban heti két alkalommal rendszeres járatokat indítanak Barcelonába és Milánóba.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke azt mondta: körülbelül egy hónapja dolgozik a siker érdekében, és noha már néhány napja tudni lehetett, hogy beindul a két járat, be akarta tartani a szavát, és ezért hagyta, hogy a légitársaság képviselője jelentse be a jó hírt. Megjegyezte azt is: annak érdekében, hogy az utazáshoz megfelelő körülményeket biztosítsanak, egy új terminált fognak építeni. A hatástanulmány elkészült, hamarosan meghirdetik a tendert, a befektetés becsült értéke pedig 1,5 millió euró.

A váradi repülőtéren a Megyei Tanács vezetőségével tartott közös sajtótájékoztatóján Barabás Denis, a Ryanair légitársaság Romániáért és Kelet-Közép-Európáért felelős marketingigazgatója bejelentette: heti két-két alkalommal, jövő tavasztól rendszeres repülőjáratokat indítanak Nagyváradról a Barcelona-Girona és a Milánó-Bergamo repülőterekre. A barcelonai járat először március 26-án száll majd fel, és azt követően szerdánként és vasárnaponként fog üzemelni, míg a milánói járatot március 29-én kezdik el működtetni, szerdai és szombati napokon. A jegyárak 19,99 eurótól kezdődnek, melybe beletartózik két poggyásznak- egy maximum tíz kilogrammos csomagnak és egy kézitáskának- a szállítása is. Online már kedd déltől lehetett vásárolni jegyeket, a társaság flottája pedig 189 férőhelyes Boeing 737-es repülőgépekből áll.

A váradi repülőtér amúgy a negyedik olyan létesítmény, ahol a Ryanair megjelent Romániában. Ezáltal 45 új munkahelyet is teremtettek, és évente körülbelül 60 ezer potenciális utas szállításában reménykednek. Korábban London is a célállomások közt szerepelt, hiszen a váradiak preferencialistáján ez a világváros szerepel az első helyen, azonban a Brexit miatt ez a járatüzemeltetés meghiúsult.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!