ERDON Helyi hírek

2016.09.05. 12:47

Taroltak a menettáncos lányok

Nagyon sikeresen szerepelt a Mystique-Angels versenymazsorett csoport a Görögországban megszervezett nemzetközi megmérettetésen. 18 díjjal érkeztek haza a lányok, köztük 14 arannyal.

Nagyon sikeresen szerepelt a Mystique-Angels versenymazsorett csoport a Görögországban megszervezett nemzetközi megmérettetésen. 18 díjjal érkeztek haza a lányok, köztük 14 arannyal.

Augusztus végén első alkalommal szerveztek nemzetközi mazsorett versenyt több kategóriában (gyerekek, juniorok és felnőttek) Görögországban, az Evia szigetén található Edipsos nevű városban, melyen a váradi Mystique és a hegyközcsatári Angels is jelen voltak. Nem is akárhogyan szerepeltek, hiszen a díjak zömét besöpörték.

Varga Friderika, a két csapat felkészítője arról számolt be az Erdély Online-nak, hogy tulajdonképpen egy kompakt csapatot alkotva (Mystique- Angels) vették részt a rangos versenyen, mivel sajnos nincsenek annyian, hogy minden meghirdetett kategóriában meg legyen a szükséges létszámuk, ezért több esetben kiegészítették, kipótolták egymást. Amúgy tíz másik csoporttal mérték össze a tudásukat, amelyek Magyarországról, Romániából és Szerbiából érkeztek. Érdekes módon a házigazdák nem versenyeztek, Görögországban ugyanis nem elterjedt vagy divat a menettánc, a rendezvényt is azért szervezte meg egy görög úriember, mert valamikor ezen a szigeten tanult, és neki speciel tetszik.

A mieink 18 számban indultak el, és 14 aranyérmet, 3 ezüstöt és 1 bronzot hoztak el. A legkisebb versenyző hét éves volt, a legnagyobb tizennyolc.

„Mi kijutottunk az idei Európa-bajnokságra, melyet október 6-10. között rendeznek majd meg Angliában, valamint a jövő évi április világbajnokságra is, melynek helyszíne a horvátországi Porec lesz. Ez a verseny kvótaszerzés szempontjából is hasznos volt számunkra, mert ahogy az olimpiák esetében is, ahhoz, hogy kijussunk egy-egy megmérettetésre, megfelelő pontszámot kell összegyűjtsünk, azzal pedig, hogy taroltunk Görögországban, bőven teljesítettük ezt az elvárást, Romániából már nem tud kiütni minket senki”- magyarázta.

A díjazottak

Twirling (bot tácoltatás) szóló: Dudás Bianka- I. hely, Kóti Tímea- I., Berta Lara- I., Kreiner Tímea- II., Szabó Alexa- I., Bereczki Alexa- I., Csákvári Jennifer- II., Angels gyerekcsoport- I., Angels Dance Team- I., Angels Corp Parad Mars- I., Mystique Dance Team- I., Mystique Mini Team- I. hely.

Berta Lara- Bereczki Alexa duó baton (hagyományos menettánc)- I. hely, Dulocsi Alexa pom-pom szóló – I., Kelemen Ivett- Farkas Ivette pom-pom duó- I., Kreiner Tímea- Szabó Alexa duó baton- I., Berta Lara- szóló baton- I., Mészáros Brigitta szóló pom-pom- II., Bereczki Diána szóló pom-pom -III. hely.

A jelenleg 20 tagú (7-20 évesek) Mystique tizennégy évvel ezelőtt alakult, a „kis tesó”, 14 tagú (7-16 évesek) Angels pedig négy esztendeje. Helyek mindig vannak. A próbák a váradi csoport esetében kedden 18-19.30 óra, illetve szombaton 11-15 óra között zajlanak a Mihai Eminescu Főgimnáziumban, a hegyközcsatáriak pedig szerdán negyed 7-től és pénteken szintén negyed 7-től gyakorolnak a helyi kultúrházban.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!