ERDON Helyi hírek

2016.09.22. 12:54

Ismét hétfő esti láz Váradon

A QuizNight nyolcadik éve indítja útjára nemzetközi kvízjátékát, ami immár második éve Nagyváradon is elérhető. Az idei évad 24 fordulóból fog állni, az első szeptember 26-án este 8 órakor lesz, helyszíne a Gekkó Pub.

A QuizNight nyolcadik éve indítja útjára nemzetközi kvízjátékát, ami immár második éve Nagyváradon is elérhető. Az idei évad 24 fordulóból fog állni, az első szeptember 26-án este 8 órakor lesz, helyszíne a Gekkó Pub.

A kocsmakvíz angolszász területekről származik. A lényege, hogy 3–6 fős csapatok mérik össze tudásukat, és közben jól szórakoznak. Ez nemcsak kellemes időtöltés, hanem észrevétlenül okosít is. Különlegessége a játéknak, hogy egy időben, ugyanazon kérdéssor alapján a csapatok nemcsak egymás ellen, hanem a többi résztvevő ország különböző helyszínein lévő csapatokkal is versenybe szállnak. A magyarországi városokon kívül osztrák, vajdasági, német és erdélyi kocsmákban zajlik a kvízcsata. Erdélyben Nagyvárad mellett Kolozsvár is becsatlakozott a kvíz-keringésbe. Egy-egy fordulóban legfeljebb 50 pont gyűjthető, melyek a végén összeadódnak. Minden helyszín győztese meghívást kap a jövő év májusában sorra kerülő budapesti QuizNight-döntőre. A legutóbbi döntőn három nagyváradi csapat is versenybe szállt, mivel az összesített pontszám alapján benne voltak a nemzetközi legjobb százban.

Akik úgy érzik, hogy tudásukat szívesen összemérnék akár a nemzetközi mezőnnyel is, alkossanak 3–6 fős csapatokat, találjanak ki maguknak egy frappáns nevet, és máris asztalt foglalhatnak a legközelebbi helyszínen. Nagyváradon a Gekkó Pub fogadja a játékos kedvű csapatokat, foglalni és regisztrálni a quiznight.hu weboldalon lehet. Bővebb információkkal a nagyváradi kvízmester, Vad Zoltán szolgál (telefon 0726–978–029).

Két forduló

Minden hétfő este 40 kérdés várja a kocsmakvíz szerelmeseit. Az est két fordulóból áll, a kérdések változatos témaköröket ölelnek át. A bemelegítő és véletlenül kiválasztott kérdések mellett a versenyzők tematikus anagrammákat fejthetnek, az ún. kapcsolatkörbeli 10 kérdés esetén pedig a kérdések közötti kapcsolat is kitalálásra vár. Az est folyamán információmorzsák alapján egy-egy személy vagy fogalom nevét kell pluszpontokért kitalálni. Külön érdekessége a QuizNight által kialakított formátumnak a +10-es kör, ahol 5 kérdéssel akár 10 pontot is be lehet gyűjteni, de egyetlen rossz válasszal mindet el is lehet veszíteni. A fordulók közötti szünetben villámkérdések szórakoztatnak, melynek győztes csapata különdíjban részesül.

Vad Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!