ERDON Helyi hírek

2016.09.06. 13:07

Gyűlnek a tiltakozó aláírások

Hétfő délután a dél-rogériuszi RMDSZ székhelyén fogadóórát tartott Huszár István váradi RMDSZ-elnök.

Hétfő délután a dél-rogériuszi RMDSZ székhelyén fogadóórát tartott Huszár István váradi RMDSZ-elnök.

Egy püspöki lakos földüggyel jelentkezett, afelől érdeklődve: várható-e a közeljövőben, hogy azt a területet, ahol a tulajdona van, a beltelkek közé sorolják, hiszen a szomszédai földterületei annak minősülnek. Egy hölgynek több sírhelye van koncesszióban a temetőben, és kétségbe van esve, mert állítása szerint létezik egy olyan határozat, hogy ha több ilyen koncesszió van, akkor ezeket a sírhelyeket a szerződések lejárta után át kell adni. (Erősen kérdőjeles, hogy valóban van-e ilyen határozat). Egy másik, autós úrnak a környezetvédelmi illetékkel kapcsolatos problémája volt.

Egy férfi több témával készült, melyeket előre feljegyzett magának: a Decebal-hídnál a Körösbe ömlik szennyvíz egy régi csatornahálózatból, mely nem kéne működjön; az egykori 5-ös villamos megállójánál fekvőrendőrt kellene tenni, mert a 30-as sebességkorlátozó táblát a gépjárművezetők többsége nem tartja tiszteletbe; a közeli aluljáró bejárata mellé a parkolást gátló oszlopocskákat kihelyezni, stb. Arra is felhívta a figyelmet: az egyik városházi prospektusban két irány van megadva, észak-kelet meg dél-kelet, melyek valójában észak-nyugat és dél-nyugat. Arra is volt ideje emellett ennek az állampolgárnak, hogy azzal foglalkozzon: rosszul használják a köznyelvben, mert a Decebal nem sugárút, hanem körút... Egy nyugdíjas hölgy arra panaszkodott: a cikk-cakk tömbházaknál nincs lenyírva rendesen a sövény és a gyep, és gond van a köztisztasággal, egy másik pedig arról számolt be, hogy az olaszi-park tele van parlagfűvel. Másvalaki azt sérelmezte, hogy túl nagy a rezsije.

Többen érdeklődtek a Kert utcával kapcsolatosan, és aláírták a jobboldali házak lebontása ellen tiltakozó petíciót.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!