ERDON Helyi hírek

2016.09.19. 12:56

Elkezdődött a munka a sztrádán

Folyamatosan ellenőrizni fogják az észak-erdélyi autópálya építkezését, állítja a hazai autópályakezelő társaság elnöke.

Folyamatosan ellenőrizni fogják az észak-erdélyi autópálya építkezését, állítja a hazai autópályakezelő társaság elnöke.

Vasárnap közleményt adott ki az Országos Közút- és Autópályakezelő Társaság (CNADNR), melyben tudatja, hogy Catalin Homor, a társaság elnöke pénteken helyszíni szemlét tartott az észak-erdélyi autópálya Bihar megyében épülő szakaszánál. A közlemény idézi Catalin Homort, aki elmondta: „Kint voltam, hogy megnézzem a berettyószéplaki építőtelepet, ahol a vállalkozó szeptember 16-ra ígérte a munka újraindítását. Elmondhatjuk, hogy elkezdődtek a munkálatok ezen az építőtelepen, megtörténtek az első lépések azáltal, hogy munkagépeket és munkásokat hoztak a helyszínre, akik elkezdtek dolgozni. De a továbbiakban is ellenőrzéseket fogok tartani, mert nyilvánvaló, hogy ahhoz, hogy Romániában haladjanak a dolgok, folyamatosan ellenőriznünk kell a megvalósítandó objektumokat. Aláhúznám, hogy az üresben eltelő idő, amikor semmilyen komoly munkatevékenység nem történik az építőtelepen, káros a vállalkozó számára, és főként káros a megvalósítandó objektum szempontjából. Két hét múlva visszatérek, hogy lássam, hogy betartják-e a vállalásukat, és tartják-e a munkatempót” – fogalmazott Homor. A közlemény emlékeztet arra, hogy a Bors–Berettyószéplak autósztráda-szakasz 60,25 kilométer hosszú, a kivitelező a Corsan – Corviam Construccion, a Consinit, a Road Consulting & Design Solution és a Via Design cégek társulása.

Országút

A CNADNR két nappal korábbi közleménye arról tájékoztat, hogy Catalin Homor pénteken a Nagyváradot Dévával összekötő DN76 országút felújítási munkálataihoz is kilátogatott, és az ott látottakat követően kijelentette: „Vannak szektorok a DN76-os országúton, ahol a munkálatok elég jól haladnak, és még ebben az évben befejeződhetnek. De vannak olyan szakaszok is, ahol nem kielégítő a munkatempó. Ezeken a helyeken nyomást gyakorlunk a vállalkozóra, hogy siettessék a kivitelezést annak érdekében, hogy ezen az országúton az év végére optimális körülmények között lehessen közlekedni.” A közlemény ismerteti a különböző szakaszok felújítási munkálatainak a stádiumát. A Bihar megyét érintő szakaszok közül a Halmágycsúcs (Vârfurile, Arad megye) és Vaskohsziklás közötti szakasz mindössze 55 százalékban készült el, itt a kivitelező a Construct Mod, míg a Vaskohsziklás–Belényes közötti szakasz, ahol a kivitelezők az AZVI és AZCALE cégek, még csak hatvan százalékban készült el az útfelújítás. A legjobb a helyzet a Brád és Körösivánd (Ionesti, Arad megye) közötti szakaszon, ahol a munkálatok 99 százaléka elkészült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!