ERDON Helyi hírek

2016.08.18. 11:44

Kirabolt segédlelkészek

Augusztus 7-én kirabolták Papp Annamária és férje, Papp Szabolcs nagyvárad-olaszi, illetve nagyvárad-velencei segédlelkészek Kolozsvári úti szolgálati lakását.

Augusztus 7-én kirabolták Papp Annamária és férje, Papp Szabolcs nagyvárad-olaszi, illetve nagyvárad-velencei segédlelkészek Kolozsvári úti szolgálati lakását.

A bűncselekmény részleteiről Papp Annamária, jelenleg gyesen lévő nagyvárad-olaszi segédlelkész számolt be a Bihari Napló kérdéseire válaszolva. Mint mondta, az eset augusztus 7-én, vasárnap történt. Ő férjével együtt már reggel elment otthonról, de férje fél tíz körül hazament a velencei református templom udvarán lévő lakásukba, de akkor még minden a legnagyobb rendben volt az otthonukban. A házaspár aznap délután fél hatkor ért haza, és azonnal látták, hogy baj van: az ajtó ugyanis be volt törve, a házban pedig a hálószoba fel volt dúlva, a szekrényből a ruhák ki voltak dobálva, az ágymatrac, az ágynemű is fel volt forgatva. A házaspár azonnal értesítette a rendőrséget, akik kiszálltak helyszínelni. Papp Annamária elmondta, hogy a tolvajok a megtakarított pénzüket vitték el, de az feltűnt neki, hogy csak a hálószobát dúlták fel, a nappaliban semmihez nem nyúltak, semmilyen értéktárgyat nem vittek el, pedig, mint mondta, az ezüst fülbevalója is szem előtt volt. „Még mindig nehéz elhinni, hogy ez megtörtént, sejtésünk sincs arról, hogy ki lehetett” – fogalmazott Papp Annamária, hozzátéve, hogy a rendőrség azóta sem értesítette őket a nyomozás állásáról.

Elmondta továbbá, hogy ha el is kapják majd a tettest, a pénz aligha fog előkerülni. A szomorú eset nyomán a bihari református egyházmegye gyűjtést szervez a károsult házaspár javára. Az egyházmegye lelkészei vállalták, hogy egyházközségeikben egy vasárnapi perselypénzzel enyhítik a lelkészházaspár veszteségét.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!