ERDON Helyi hírek

2016.07.19. 12:28

Két orvos-szakértővel dolgoznak

Tavaly óta javult a helyzet, de még mindig tömegesen várakoznak délelőttönként a Bihar megyei Nyugdíjpénztár orvos-szakértői rendelője előtt, tudtuk meg Carmen Polman aligazgatótól.

Tavaly óta javult a helyzet, de még mindig tömegesen várakoznak délelőttönként a Bihar megyei Nyugdíjpénztár orvos-szakértői rendelője előtt, tudtuk meg Carmen Polman aligazgatótól.

Miután tavaly nyáron letartóztatták az orvos-szakértői rendelő teljes személyzetét csúszópénz elfogadásának alapos gyanúja miatt, több hónapon keresztül a margittai kirendeltség orvosa igyekezett helyettesíteni az öt letartóztatott orvost heti négy alkalommal, s az embereknek órákon át kellett várakozniuk. Ráadásul Margittán csak heti egy alkalommal volt orvos-szakértő, tarthatatlan volt a helyzet. Azzal is próbálkoztak a megyei nyugdíjpénztárnál, hogy más megyéktől „kérjenek kölcsön” orvos-szakértőket, de nem jártak sikerrel.

Új orvosok

Nagyon kevés erre szakosodott orvos létezik, a frissen végzett orvosok ugyanis rendszerint nem ezt választják, mivel elvileg kevés orvosszakértőre van szükség, mondta az aligazgató. A korrupciós botrány egyik szereplője, dr. Ovidiu Pleşa is visszajött dolgozni egy adott pillanatban, de rövid időn belül kérelmezte a felfüggesztését, mivel rövid időközönként zajló tárgyalásokon kellett jelen lennie.

A helyzet valamelyest javult azóta, tudtuk meg Carmen Polman aligazgatótól, aki jelenleg helyettesíti a tisztségéből felfüggesztett Leontin Ţîrle igazgatót, aki ellen ugyancsak csúszópénz és ajándékok elfogadásának az alapos gyanúja merült fel. A Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságtól áthelyezték a nyugdíjpénztárhoz dr. Bimbo Gabriela orvos-szakértőt, aki átvette a nyugdíjpénztár orvos-szakértői szolgálatának vezetői tisztségét és naponta 8-tól 14 óráig dolgozik, s rajta kívül versenyvizsga nyomán dr. Elisabeta Holhoşt is felvették, ő naponta 8 és 12 óra között fogadja azokat, akik betegnyugdíjaztatás, rokkantsági besorolás megállapítása, vagy az éves újra kivizsgálás miatt jönnek.

Viszont a munkamennyiség sok, akkor lenne ideális a helyzet, ha ismét öt orvossal és öt asszisztenssel dolgozhatnának, mondta az aligazgató. Főleg hétfőn és kedden nagy a tömeg, előfordul, hogy 80-100 páciens is összegyűl. Nem adnak sorszámokat, tudtuk meg. „Nagyrészt faluról jönnek, és reggel nyolckor itt vannak, olyankor a legnagyobb a tömeg, de aki később érkezik, akár néhány perc alatt is sorra kerülhet” - mondta az aligazgató.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!