ERDON Helyi hírek

2016.06.01. 12:03

Buszjáratok és információk Online formában

A Bihar Megyei Tanács május utolsó napján közzétett sajtóközleményben jelentette be a megyei menetrend szerinti személyi közszállítási szolgálat web-lapjának működésbe helyezését.

A Bihar Megyei Tanács május utolsó napján közzétett sajtóközleményben jelentette be a megyei menetrend szerinti személyi közszállítási szolgálat web-lapjának működésbe helyezését.

A bihortransport.ro internetes címen június 1-től elérhető oldal Romániában úttörőnek számít és az utazóközönség jobb kiszolgálását célozza, derül ki a közleményből. Hogy mit találhatnak meg rajta az érdeklődők? Az engedéllyel rendelkező autóbuszos szállítócégek járatainak menetrendjét, a díjszabásokat és a bérletek árait, az adott útvonalon járatot működtető cégek neveit, a megye útvonalait illetve egy térképet, melyen ezek az útvonalak fel vannak tüntetve, de térképen a pillanatnyilag úton lévő járművel is nyomon követhetőek. A közlemény leszögezi: a fejlesztéssel eleget tesznek a szolgáltatással szembeni megváltozott elvárásoknak, ugyanakkor nem csak a lakosságra gondoltak vele, hiszen a modernizálás lehetőséget ad a szolgáltatás pontosabb ellenőrzésére is.

Online tervezhető utazások

Az internetes oldal látogatható a legnépszerűbb böngészőkkel (Firefox, Chrome, Explorer), de mobiltelefonos alkalmazásokkal (Android, BlackBerry, iOS) is, megtervezhető egy utazás útvonala, előre látható az utasra váró kilométerszám és költség. Lehetőség van arra, hogy igény és fogadókészség esetén a szolgáltatás kiterjedjen az autóbuszok megyeközi járataira, illetve a vasúti közlekedésre is. Az információkhoz három nyelven (románul, magyarul és angolul), illetve a Megyei Tanács megújult, cjbihor.ro című oldalán, az "autóbuszok menetrendje" menüpont alatt lehet hozzáférni.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!