ERDON Helyi hírek

2016.06.01. 13:20

Bihar élen jár az EU-s támogatások megszerzésében

A Megyei Tanács értékelése szerint mind az intézmény, mind Bihar megye élenjáró az EU-s támogatások megszerzésének terén.

A Megyei Tanács értékelése szerint mind az intézmény, mind Bihar megye élenjáró az EU-s támogatások megszerzésének terén.

Az észak-nyugati jár az élen az ország fejlesztési régiói között, ami a támogatási alapok lehívását illeti a 2007-2013-as REGIO-Regionális Operativ Progamban. Ez 90%-os hatékonyságot jelent. Mindezt a Megyei Tanács közleménybe hozza a nyilvánosság tudomására, abból az alaklomból, hogy május 31-én lezárult a megjelölt időszakra vonatkozó adatok összesítése. Ami a számokat illeti, az előirányzott 451,80 millió euróból 406,75 milliót sikerült eljuttatni a felhasználókhoz, ami 90,03%-ot jelent, ezzel 653 projektet támogattak, nyilatkozta Sanda Cătană, az ügynökség ideiglenes ügyvezető igazgatója. A pályázatok között volt város- közlekedés-, turizmus- gazdaság- és kulturális fejlesztést célzó. A megkötöttek közül 141 szerződéssel Bihar megyei befektetéseket támogattak, a szerződő felek között voltak jogi és magánszemélyek egyaránt. Ha az észak-nyugati régión belüli eredményeket elemezzük, akkor Bihar megye 109 millió eurót teljesített, megelőzve a csapat további öt tagját, Szatmár, Máramaros, Kolozs, Szilágy és Beszterce-Naszód megyéket.

A közlemény szerint a Megyei Tanács a 4., Bihar megye pedig az 1. helyet érte el országos szinten a 2015-ös évet és a megszerzett EU-s támogatásokat tekintve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!