ERDON Helyi hírek

2016.04.23. 17:12

Bringások ezrei karikáztak a Föld napjának alkalmából

Ismét elérkezett a nap, amelyen a biciklisek és az autósok kölcsönösen egymás idegeire mehettek, végre hivatalosított formában is, avagy péntek délután újabb Critical Mass akcióval lettünk gazdagabbak. A cél persze nemes, kevesebb autót, több biciklis utat, élhetőbb környezetet.

Ismét elérkezett a nap, amelyen a biciklisek és az autósok kölcsönösen egymás idegeire mehettek, végre hivatalosított formában is, avagy péntek délután újabb Critical Mass akcióval lettünk gazdagabbak. A cél persze nemes, kevesebb autót, több biciklis utat, élhetőbb környezetet.Nagyvárad autós lakossága lassan hozzászokik a tényhez, hogy minden évben eljő az a pár nap, amikor a biciklisek tömeges formában vonulva egy időre lezárnak előlük pár útvonalat. A rendezvény elején a Magnoliei parkban gyülekező biciklisek előtt pár BMW-s saját mini tüntetés akciót tartott, a piros lámpánál túráztatva a motort, majd hangos csikorgással indulva, hogy aztán a következő úgy 40 méter távolságban helyezkedő zebránál már majdnem elüssenek egy gyalogost. De ezen "átgázolunk mindenkin és mindenen" jelszavú konkurrens akciót leszámítva meglepő zen nyugalommal fogadták a sofőrök a 20 perces várakozást. Egyesek szimpátia gesztusokkal bátorították a bringásokat, míg mások aszkéta önmegtartóztatással le is állították a  motort és unott arccal telefonálgatni kezdtek. Bár a nagyváradi forgalom pattanásig frusztrált és feszült, a pénteki nap vége ideális volt a Critical Mass lebonyolításához, melyen bringások ezrei karikáztak a Föld napjának alkalmából egy tisztább, élhetőbb környezetért.

Totka László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!