ERDON Helyi hírek

2016.03.01. 18:27

Veszedelmes viszonyok: bemutató a Szigligeti Stúdióban

Március 12-én, szombaton 19 órától mutatja be a Szigligeti Társulat a Veszedelmes viszonyok című drámát.

Március 12-én, szombaton 19 órától mutatja be a Szigligeti Társulat a Veszedelmes viszonyok című drámát.

A dráma két szenvedélyes arisztokrata, Merteuil márkiné (Tóth Tünde) és Valmont vikomt (Szabó Eduárd) kegyetlen játékainak történetét viszi színre.

A Christopher Hampton Choderlos de Laclos 18. századi levélregényéből készített adaptációját Hargitai Iván rendezésében láthatja a közönség a Szigligeti Stúdióban.

A dráma két szenvedélyes arisztokrata, Merteuil márkiné (Tóth Tünde) és Valmont vikomt (Szabó Eduárd) kegyetlen játékainak történetét viszi színre, amelynek nem csupán a csábításnak ellenállni nem tudók, hanem maguk a csábítók is áldozatául esnek. Az előadás a szerelem és birtoklási vágy, az őszinteség és izzó féltékenység szembeállítására épít, és úgy teszi maivá a történetet, hogy közben rámutat arra: a történet a kétezres évek értelmiségi, politikai és művészi elitjére vonatkoztatva pontosan olyan jól működik, mint a levélregény születésének korában.

Az előadásra jegyek a színház jegypénztárában (keddtől péntekig 11-17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt), illetve online, a www.biletmaster.ro honlapon kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!