ERDON Helyi hírek

2016.03.11. 10:58

Vádat emeltek az egyetemi tanár ellen

<p lang="hu-HU"><span style="font-family: Tahoma, sans-serif;"><span style="font-size: large;">A korrupcióellenes igazgatóság ügyészei szerint Viorica Banciu több hallgatónak is felajánlotta, hogy vegyék meg tőle az államvizsga dolgozatokat.</span></span></p> <p lang="hu-HU">

A korrupcióellenes igazgatóság ügyészei szerint Viorica Banciu több hallgatónak is felajánlotta, hogy vegyék meg tőle az államvizsga dolgozatokat.

A Bihar Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség ügyészei szerdán bejelentették, hogy vádat emelnek az előzetes letartóztatásban levő Viorica Banciu, a Nagyváradi Állami Egyetem Társadalomtudományi karának 54 éves tanára ellen, akin január 15-én ütöttek rajta a korrupcióellenes igazgatóság ügyészei, amint kenőpénzt vett át egy egyetemi hallgatótól. A vád szerint a tanárnő több hallgatónak is felajánlotta, hogy vegyék meg tőle az államvizsga dolgozatokat.

A vádirat szerint Viorica Banciu 2015 és 2016 januárja között az egyetem román tanárnőjeként 100 és 400 euró közötti összegeket kért több harmadéves egyetemistától, akik a kar belényesi kirendeltségére jártak. A pénzért cserébe a tanárnő államvizsga dolgozatokat ígért. A pénzt két részletben kellett kifizessék az érintettek, az első részletet a tanárnő ajánlatának elfogadásakor, a másodikat pedig a dolgozat átvételekor. Banciu ellen azért is nyomoztak, mert egy hallgatótól további összeget kért, azért, hogy befolyást gyakoroljon az államvizsga bizottság egyik tagjára, hogy biztos átmenő jegyet érjen el. Ugyanebben az ügyben két harmad éves egyetemi hallgató, Florina Drinc és Ionela Patricia Jurcan ellen is vádat emeltek, akik ellen vesztegetés miatt indult eljárás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!