ERDON Helyi hírek

2016.03.21. 09:33

Hamarosan indul A Holnap Után Fesztivál

Április 6-10. között immár negyedik alkalommal rendezi meg a Szigligeti Színház A Holnap Után Fesztivált. Az ötnapos eseménysorozat keretében idén ismét rendhagyó irodalmi beszélgetésekre, zenei és színházi előadásokra számíthatnak az érdeklődők.

Április 6-10. között immár negyedik alkalommal rendezi meg a Szigligeti Színház A Holnap Után Fesztivált. Az ötnapos eseménysorozat keretében idén ismét rendhagyó irodalmi beszélgetésekre, zenei és színházi előadásokra számíthatnak az érdeklődők.

Az alapítók ötletéhez híven A Holnap Után Fesztivál negyedik kiadásában is főszerepet kapnak a Pece-parti Párzisból elszármazott közéleti személyiségek. Ennek jegyében a fesztivál nyitónapján április 6-án, 19 órától a nagyváradi születésű Lázár Kati színművész Kripli Mari című Jászai Mari életét feldolgozó előadását láthatja a közönség a Szigligeti Stúdióban.

A fesztivál második napján az irodalomé a főszerep: 17 órától a színház páholyelőcsarnokában kerül sor arra a beszélgetésre, amely Kuncz Aladár életpályáját boncolgatja. A beszélgetés moderátora Boka László, akinek partnerei Filep Tamás Gusztáv, Jeney Éva és H. Szabó Gyula irodalomtörténészek. A kerekasztalt követően Turek Miklós Nappal hold kél bennem József Attila-estjével vendégszerepel a Szigligeti Stúdióban.

Április 8-án, pénteken a Mária Rádió tízéves születésnapi eseményeinek biztosít teret a Szigligeti Színház. Az évfordulós ünnepség keretében 19 órától Érdi Tamás magyarországi zongoraművész koncertjére várják az érdeklődőket.

Április 9-én, szombaton 19 órától a Szigligeti Társulat újabb stúdiótermi bemutatójára kerül sor. A Volt egyszer egy primadonna című zenés-táncos előadás Honthy Hanna operettprimadonnának állít emléket. Az előadást Nemlaha György szerkesztette, rendezője Schlanger András, szereplői pedig Molnár Júlia, ifj. Kovács Levente és Kiss Csaba.

Április 10-én, a fesztivál záróakkordjaként Kőrösi Csaba egykori nagyváradi színművész zenés-verses egyéni estjét tűzi műsorára a Szigligeti Színház. Az Értől az Óceánig című egyéni estre vasárnap 19 órától kerül sor a Szigligeti Stúdióban.

A beszélgetéseken való részvétel ingyenes, a bemutatóra és vendégelőadásokra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

A Holnap Után Fesztivál teljes programja:

Április 6., szerda, 19 óra, Szigligeti Stúdió

Kripli Mari – Lázár Kati egyéni estje

Április 7., csütörtök, 17 óra, Szigligeti Színház páholyelőcsarnok

Egy íróról, irodalomszervezőről és literary gentleman-ről. Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés. Moderátor: Boka László. Beszélgetőtársak: Filep Gusztáv Tamás, Jeney Éva, H. Szabó Gyula.

Április 7., csütörtök, 19 óra, Szigligeti Stúdió

Nappal hold kél bennem… – Turek Miklós versszínházi előadása

Április 8., péntek, 19 óra, Szigligeti Színház nagyterem

Érdi Tamás zongoraművész koncertje

A Mária Rádió  ünnepi előadása

Április 9., szombat 17:00 Szigligeti Színház, páholyelőcsarnok

Portrébeszélgetés Nemlaha Györggyel. A beszélgetést vezeti Sorbán Attila, író.

Április 9., szombat, 19 óra, Szigligeti Stúdió

Volt egyszer egy primadonna – BEMUTATÓ

Április 10., vasárnap, 19 óra, Szigligeti Stúdió

Az értől az óceánig – Kőrösi Csaba verses-zenés előadása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!