ERDON Helyi hírek

2016.03.07. 09:58

Egy bál, ahol minden hölgy királynő volt

Szombaton este/éjjel az RMDSZ Nőszervezet, a NAMISZ és a Sanzon együttes nagy sikerű Nőnapi bált rendezett a Lotus rendezvénytermében. Volt tombolasorsolás, valamint ünnepi tortaevés is.

Szombaton este/éjjel az RMDSZ Nőszervezet, a NAMISZ és a Sanzon együttes nagy sikerű Nőnapi bált rendezett a Lotus rendezvénytermében. Volt tombolasorsolás, valamint ünnepi tortaevés is.

Rendkívül jó hangulatban telt szombat este, illetve éjjel az RMDSZ Nőszervezet, valamint a NAMISZ által első ízben megszervezett Nőnapi bál a Lotus Center rendezvénytermében, melyen közel 190 személy vett részt, nem csak Váradról, hanem Magyarországról, Zilahról, Margittáról és Szalontáról is. A többnyire a párjukkal érkező hölgyeket egy elegánsan öltözött ifjú úriember, Fodré Dávid egy-egy szál tulipánnal fogadta, és a szervezők arra is odafigyeltek, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb társaságban kapjon helyet az asztaloknál.

A talpalávalóról a méltán népszerű Sanzon együttes tagjai gondoskodtak: Szakács Zselyke, Csepei Róbert, Szőcs Lőrincz és Márkus Zoltán szinte valamennyi műfaji igényt kielégítő zenét játszott, énekelt dalokat, és természetesen ahogy ilyen alkalmakkor lenni szokott, azon kéréseket is örömmel teljesítette, melyek valamilyen családi évforduló megünneplésére vonatkoztak köszöntések formájában.

Meglepetések

Rövid üdvözlő beszédében Széll Gabriella, az RMDSZ Nőszervezet váradi vezetője, az összejövetel egyik szervezője hangsúlyozta: ez az este a nőkről szól, akikkel és akik nélkül élni nem lehet, és nem is érdemes, akik gyermekükért tigrissé változnak, akik tudnak ugyanazon pillanatban sírni, gyűlölni, haragudni, szeretni, ábrándozni és mosolyogni. Róluk, akik elvárják, hogy a férfiak kinyissák előttük az ajtót, és előre engedjék őket, felsegítsék a kabátjukat, és ugyanakkor egy nőnapot is kivívtak maguknak, hirdetve egyenjogúságukat. Úgy fogalmazott: ezen a rendezvényen minden hölgy királynő, és kéri, eszerint is bánjanak velük.

Amúgy több kedves gesztus is hozzájárult ahhoz, hogy az ünnepeltek tényleg jól érezzék magukat. Például minden résztvevő elé egy-egy kettéhajtott kártyát tettek, melyen különböző, a nőkkel kapcsolatos idézetek voltak úgy, hogy ezek nem voltak ugyanazok. Emellett kétszer is voltak szerencsepercek értékes nyereményekkel, éjfélkor pedig ahogy illik, egy hatalmas tortát toltak be a bálterembe.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!