ERDON Helyi hírek

2016.01.06. 13:30

Felüljáró van, csak nem lehet járni rajta

Mintegy három hónapja elkészült a nagyváradi körgyűrűn a vasúti sínek fölötti közúti felüljáró, csakhogy még nem használható. Az ok: két vízvezeték.

Mintegy három hónapja elkészült a nagyváradi körgyűrűn a vasúti sínek fölötti közúti felüljáró, csakhogy még nem használható. Az ok: két vízvezeték.

Noha Claudiu Pop, Bihar megye prefektusa tavaly nyáron azt ígérte, hogy még abban az évben átadják a forgalomnak a váradi körgyűrű meghosszabbításaként a METRO bevásárló központ közelében felépített, a vasúti sínek fölött átívelő közúti felüljárót, egy furcsa malőr miatt azonban késik az átadás. A felüljárót nem lehet még használni, ugyanis már csak a beruházás befejezése után vették észre azt, hogy a felüljáró felhajtója alatt két vízvezeték húzódik, amelyeket át kell helyezni. Octavian Balog, az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaság (CNADNR) váradi szekciójának vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy a felüljáró immár vagy három hónapja elkészült, csakhogy nem lehet megnyitni a forgalom előtt, mert a csövek az egyik felhajtó alatt helyezkedtek el, és félő volt, hogy az út nem bírta volna el a járművek súlyát, ha nem helyezik át a két szóban forgó csövet. Balog hangsúlyozta, hogy ez a plusz munkálat semmilyen módon nem veszélyezteti a felüljáró szerkezetét, és tulajdonképpen a felhajtókat sem kell elbontani, mindazonáltal meg kell várni, amíg az áthelyezés megtörténik. A felüljáró kivitelezési határideje január 29., de a kivitelező egy hónapos haladékot kért, míg elvégzi a csatornaáthelyezést, így várhatóan legkésőbb február 29- ig adják át a forgalomnak a felüljárót. Balog hozzátette, hogy az áthelyezés már mintegy 90 százalékban elkészült, jelenleg azonban a nagy hideg miatt nem dolgoznak ott, ugyanis a hegesztési munkákhoz legalább 6 Celsius fokos időjárásra van szükség. Amennyiben az elkövetkező időszakban nem melegszik fel az idő, akkor akár mesterséges fűtéssel fogják elérni azt, hogy folytatni lehessen a munkát. A felüljáró építésének költségvetése egyébként 14,5 millió lej volt áfa nélkül. A beruházás során épült meg az 1,8 kilométernyi útszakasz, maga a felüljáró 75 méter hosszú. Átadása után a felüljárón menetirányonként két sávban lehet majd közlekedni.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!