ERDON Helyi hírek

2016.01.06. 10:56

Csökken a megbetegedések száma

A légúti fertőzések száma megegyezik az ebben a szezonban általában tapasztalt megbetegedések számával – tudatta a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP).

A légúti fertőzések száma megegyezik az ebben a szezonban általában tapasztalt megbetegedések számával – tudatta a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP).

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság közleményéből kiderült, hogy a 2015/2016-os téli időszakban vizsgálatok eddig egyetlen esetben sem mutattak ki influenzát Bihar megyében. Az igazgatóság járványokat és fertőző betegségeket ellenőrző osztályának legfrissebb adatai szerint 2015. december 28. és 2016. január 3. között 2013 akut felső légúti fertőzésről érkezett jelentés, ebből 50 esetben kórházi beutalásra volt szükség. Az adatok csökkenő tendenciát mutatnak, hiszen az azt megelőző héten 3097 ilyen esetet jelentettek a megye egészségügyi intézményei a DSP-nek, viszont tavaly ugyanebben a periódusban a jelentett megbetegedések száma 1935 volt.

A tüdőgyulladásos esetek száma az említett időszakban 701 volt, ebből 87 pácienst kórházba utaltak. Az azt megelőző héten több ilyen eset volt, akkor 930 ilyen megbetegedést jelentettek. Tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 615 volt. A DSP eddig 9150 influenza elleni oltóanyag-dózist vett át az egészségügyi minisztériumtól, és tavaly októbertől idén január 3-ig összesen 9148 olyan személyt oltottak be ingyenesen, akik a veszélyeztetett kategóriákba tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!