ERDON Helyi hírek

2015.12.10. 14:25

Öngyilkos bányász?

Egy 40 éves férfit holtan találtak szerda este Rézbányán. A bányász holttestét annak a tárnának a közelében találták meg, ahol dolgozott.

Egy 40 éves férfit holtan találtak szerda este Rézbányán. A bányász holttestét annak a tárnának a közelében találták meg, ahol dolgozott.

A belényesi ügyészség szóvivője szerint a 40 éves férfi Diófásról származott, és húsz éve dolgozott a rézbányai bányában. Az áldozat szerdán volt szolgálatban, a munkaideje végén 16 óra körül munkatársai már nem találták és elindultak, hogy megkeressék. A férfi holttestét este találták meg körülbelül két kilométerre a tárnától, ahol dolgozott, egy erdős részen. A szemtanúk szerint a holttest több darabban találták meg, ebből arra következtettek, hogy a férfi valószínűleg öngyilkos lett és felrobbantotta magát házi készítésű robbanóanyaggal vagy amit munkahelyéről vett el. A helyszínt lezárták és elkezdték a nyomozást. Jelenleg nem tudják, hogy az áldozat által használt robbanóanyag honnan származik, vizsgálják, hogy a bányából hiányzik-e. A nyomozók több szálon indítottak nyomozást, hogy kiderítsék öngyilkosságról, gondatlanságból elkövetett emberölésről, munkahelyi balesetről vagy a fegyverek és lőszerek szabályainak áthágásáról van-e szó. Az áldozatnak nem volt felesége vagy gyerekei, rokonai és barátai szerint nem panaszkodott arra, hogy súlyos problémái lennének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!