ERDON Helyi hírek

2015.12.28. 13:45

Látogatás a Farkas családnál

Mint legutóbb már írtunk erről a BN-ben, megígértem, hogy olyankor látogatok el ifj. Farkas Miklósékhoz, mikor ők is otthon lesznek. Hát karácsony második napja ilyen alkalomként kínálkozott.

Mint legutóbb már írtunk erről a BN-ben, megígértem, hogy olyankor látogatok el ifj. Farkas Miklósékhoz, mikor ők is otthon lesznek. Hát karácsony második napja ilyen alkalomként kínálkozott.

A dinnyéskerti szülőknél most ott találtam mindkét házastársat, Miklóst és Loredanát egyaránt. Most ők is ünnepeltek az őket befogadó szülőkkel együtt. A családfő – mint már mondtam – önkéntes tűzoltó itthon (sőt parancsnokhelyettes), de ilyen típusú tűzzel még nem találkozott, mint ami az ő lakásukat elpusztította. Feleségével, Loredanaval együtt Margittán dolgoznak egy cipőgyárban, tehát még haza sem tudtak volna hirtelen rohanni, de ha a szüleikkel együtt vannak, akkor sem tudtak volna az alattomosan terjedő, majd vulkánszerűen kirobbanó tűzzel mit kezdeni. Mindketten köszönik az Istennek és az embereknek a rengeteg segítséget, amit kaptak – és még fognak kapni. Az ajándékok nagy része a községi RMDSZ székházban vár válogatásra, a pénzadomány gyűl a számlájukra, aminek a számát állítólag a polgármester, Horváth Béla már közzétette a neten, de remélhetőleg a BN-ben is nyilvánossá tehetjük hamarosan, hogy bárki tudja segíteni őket. Roppant hálásak mindenkinek, aki eddig már gyakorlatilag segítséget nyújtott vagy ígéretet tett komoly adományokra, például szoba- és konyhabútor, színes tévé, építőanyagok, stb. A most még temesvári rokonoknál tartózkodó két gyerek is hazajön szilveszterre, így az új esztendőt már együtt köszönti a szülőknél az ifj. Farkas család.

Új házat építenének

A fiatalok szándéka, hogy az időjárástól függően mielőbb ledózerolják a régi, üszkös ház maradványait – és annak helyére építsék fel a telek adta lehetőség szerint a már nagyobb, a kornak megfelelő építőanyagokból készült, új fészküket. Ehhez biztosan megkapnak minden segítséget a helyiektől – legalábbis nagyon bizakodóak.

Nem gondolták, hogy a mai, „aki bírja, marja!” világban az egyszerű emberekben megmaradt a jóság, a tisztesség, a segíteni akarás, a baráti kéznyújtás. A szerencsétlenül járt vétlen ember számára most mutatkozott meg a karácsonyi üzenet: az Atyai gondviselés a mennyei kisded születésével nemcsak nekünk, nekik is kézzelfogható segítséget adott, hozott. Reméljük, hogy az összefogás gondolata, gyakorlata tovább folytatódik – és a gyakorlatban hozza meg gyümölcsét: a porrá égett, elpusztult lakás helyén egy új, szép és modern lakás épül már tavasszal, mely nemcsak testi, hanem lelki menedéke is lesz az emberekben most „pozitívan” csalódott Farkas családnak. A velük való pármondatos beszélgetés, szóba állás már bizonyította, hogy ezek az emberek megtanultak újra hinni az emberi jóságban. Ne engedjük, hogy csalódjanak ebben a hitükben! Kívánjunk nekik, egész családjuknak reményteljes, boldog, új lakást is hozó új évet!

Bokor István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!