ERDON Helyi hírek

2015.12.01. 12:16

Bábelőadás és kézműves foglalkozás

A november 27–29. között megszervezett Partiumi Nemzetközi Könyvvásár harmadik napja a kisgyermekes családokat szólította meg.

A november 27–29. között megszervezett Partiumi Nemzetközi Könyvvásár harmadik napja a kisgyermekes családokat szólította meg.

Az egész nap tartó könyv-, valamint adventi vásár mellett 11 órától az érdeklődő gyermekek és szüleik a Szent László csudatettei című bábelőadást nézték meg a Szigligeti Színház Lilliput társulatának előadásában a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. Az egyik kezében csatabárd, a másikéban palacsintasütő. Az egyik király, a másik vitéz. Bátorságuk viszont közös: Vitéz László és Szent László régi jó ismerőseink, akik most egy mesében találkoztak. Bíró Árpád által írt bábelőadás Szent László király legendáját a vásári bábjátékok humorával ötvözi, így kicsik és nagyok egyaránt megérthetik az előadást. A Dió Zoltán rendezte előadás díszlet és jelmeztervezője Komlódi Judit, a bábok megalkotója Herczeg Zoltán, a bábjáték zenéjét Lászlóffy Zsolt szerezte. A kalandokban bővelkedő bábjátékot a közönség nagy tapssal jutalmazta. A bábelőadást követően 12 és 14 óra között kézműves foglalkozást tartottak a kicsiknek: ez alkalmával karácsonyfadíszeket lehetett készíteni különböző technikákkal és különböző anyagokból. Egyébként kézműves foglalkozást a vásár mindhárom napján tartottak, mindhárom napon a PKE tanítóképzős hallgatói segédkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!