ERDON Helyi hírek

2015.12.01. 11:56

Adventi készülődés a Csillagocskáknál

Immár hagyománnyá vált, hogy a nagyváradi Csillagocska Református Zeneóvodában a gyermekek, szülők és óvodapedagógusok együtt készülnek adventre.

Immár hagyománnyá vált, hogy a nagyváradi Csillagocska Református Zeneóvodában a gyermekek, szülők és óvodapedagógusok együtt készülnek adventre.

Advent első vasárnapja előtti szombaton, november 28-án közös adventi kézműves foglalkozást tartottak a váradi Csillagocska Református Zeneóvodában. A kis óvodások szüleikkel és az óvodapedagógusokkal közösen készülhettek adventre, a kellemes és családias hangulatot az ünnepi zenék fokozták. Az adventi készülődés alkalmával a kicsik többféle foglalkozás közül válogathattak, míg a szülők elkészítették a család adventi koszorúját. A gyerekek karácsonyi gipszformákat festettek, a formák hátára, aki akart mágnest is ragaszthatott, így egyedi hűtőmágnesek is készültek. Egy másik asztalnál saját készítésű képeslapokat ragasztottak színes papírból vagy csillagokat hajtogattak.

Mézeskalácsok

Nagy népszerűségnek örvendett a fenyőfadísz-készítés, ezeket természetes anyagokból készítették és termés magvakkal díszítették a gyerekek. Továbbá lehetett csuhéból angyalkát hajtogatni és természetesen nem maradhatott el a mézeskalács szaggatás, sütés és díszítés sem. A kézműves foglalkozások kellékeit és fenyőágakat az óvoda biztosította, a szülők pedig saját díszeikkel és gyertyáikkal díszíthették fel az adventi koszorúkat. Akinél nem voltak ilyen kellékek, azok a helyszínen vásárolhattak koszorú alapot, szalagokat, díszeket, gyertyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!