ERDON Helyi hírek

2015.10.19. 11:29

Zeneszó a Weiszlovits-hotelben

Nagyvárad- Vasárnap délután a Székely István egyetemi oktató által alapított Stadler klarinét együttes és a Mircescu-ikerpár alkotta fuvoladuó lépett fel az egykori Weiszlovits-hotel termében.

Nagyvárad- Vasárnap délután a Székely István egyetemi oktató által alapított Stadler klarinét együttes és a Mircescu-ikerpár alkotta fuvoladuó lépett fel az egykori Weiszlovits-hotel termében.

Az elmúlt hétvégén ismét megnyitotta kapuit az egykori Weiszlovits-hotel, vagy akinek úgy jobban tetszik, a Parc szálloda. Az akció egy olyan, 45 ezer lej értékű projekt részét képezte, mely október 1. és november 15. között zajlik az Országos Kulturális Alapkezelő társfinanszírozásával, a kezdeményező pedig a Bihar-Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítvány, partnerségben a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvánnyal. A nyugati mintát követő, A szecessziós stílus látványturizmusa elnevezésű program első helyszíne a szebb időket is megélt, eklektikus stílusban épült, szecessziós elemeket is tartalmazó egykori Weiszlovits-palota volt, melyben jelenleg az önkormányzat, valamint fizikai és jogi személyek birtokolnak épületrészt úgy, hogy a legtöbb részvény egy kereskedelmi társaság birtokában van. Úgy szombat, mint vasárnap délután délután dr. Ramona Novicov művészettörténész kalauzolta a szép számú érdeklődőt az ingatlanban, illetve ennek egy-két termében, a folyosóin és a kerthelyiségében, mert a hotelszobákba ezek állapota miatt nem lehetett bemenni.

Stadler klarinét

Vasárnap délután ugyanakkor két rövidebb, de annál jobb hangulatú koncertnek biztosított otthont az ingatlan azon terme, ahol néhány évvel ezelőtt még egy étterem működött. Először a Székely István egyetemi oktató vezette Stadler klarinét együttes (Gábor Melinda, Lukács Zsolt, Jánosi Anna és Kovács Annamária) örvendeztette meg hallgatóságát klasszikus darabokkal, illetve dzsessz feldolgozásokkal, majd Ariadna és Georgiana Mircescu fuvolaművészek játszottak Beethoven- és Silvia Sommer-szerzeményeket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!