ERDON Helyi hírek

2015.09.24. 10:04

Fejlemények a tömegbe hajtó restaurátor ügyében

Szerda délutánig senki nem tett panaszt a rendőrségen a szeptember 22-én megtartott Critical Mass kerékpáros felvonulás végén történt incidens miatt.

Szerda délutánig senki nem tett panaszt a rendőrségen a szeptember 22-én megtartott Critical Mass kerékpáros felvonulás végén történt incidens miatt.

A szeptember 22-én megtartott Critical Mass kerékpáros felvonulás végén történt incidens miatt senki nem tett panaszt a rendőrségen a Szent László tér burkolását végző olasz cég munkálatvezetője ellen, aki autójával hajtott a biciklis tömeg közé. Viszont a megrongált gépjármű miatt nyomozás indult. Ahogy már korábban is megírtuk az olasz munkálatvezető gépjárművével a Szent László híd felől akart behajtani – a kerékpáros tömegen keresztül – a városháza felé. A tömeg eleje még félreállt a gépjármű elől, viszont beljebb a biciklisek nem engedtek, tekintve, hogy egy szervezett esemény miatt zárták le az említett részt. Az autó nekiment egy gyermek biciklijének, ezt követően szabadultak el az indulatok. A kerékpárosok verbálisan és fizikailag (az autó karosszériáját ütötték) is kifejezték nemtetszésüket. A sofőr miután kiszállt dulakodásba került néhány biciklissel, ahogy a helyszínen készített videóból látszik, egyikük ököllel fejen is vágta a sofőrt, ezen kívül az autó csomagtéri ablaka is betört. A sofőrt a rendőrök és a csendőrök vezették el a helyszínről, a szondáztatáskor kiderült, hogy a férfi nem volt ittas. Egyes források szerint a munkálatvezető nem tudta, hogy a felvonulást engedélyezték, tekintve, hogy egy munkaterületről van szó. Azt is nyilatkozta, hogy az autóban ülve összekeverte a pedálokat, és nem akart senkit sem megsebesíteni. A szervezők felvonulást, így magát az érkezési helyszínt is engedélyeztették.

A másik oldal

Az ügyben megszólalt Raimondo Ercole, a térburkolás munkálatvezetője is. Nehezményezte azt, hogy a hatóságok részéről senki nem értesítette őt és csapatát arról, hogy a Critical Mass érkezési helyszíne a városháza előtti tér lesz, noha aznap pont a városháza előtt dolgoztak. Ercole az ominózus délutánon csak át akart menni a munkatelepre, de nem értett szót az emberekkel, sőt mint elmondta az ellenséges magatartásuk megrémítette, ezért minél hamarabb ki akart jutni a tömegből. A hirtelen indulást a tömeg agressziónak tekintette, megtéveszthette őket az erős hang, ami Ercole elmondása szerint a törött kipufogódob miatt keletkezett. Az új dob egyébként ott volt már az autó csomagterében. Ercole azt is elmondta, hogy a tömeg már akkor elkezdte ütni az autót, mielőtt még másodjára elindult volna. Annak ellenére, hogy Raimondo Ercole nem tartja magát hibásnak a történtek miatt, mégis bocsánatot kért mindazoktól, akiket megijeszthetett viselkedésével, kiemelve, hogy az eset sajnos rossz példa volt a gyerekeknek. Hozzátette, hogy az egész történetből azt bánja, hogy a félelem miatt elvesztette az uralmát a gépjármű felett. A fizikai bántalmazás és az autó ablakának betörése miatt az olasz restaurátor panaszt tesz a rendőrségen. Őt magát a Bihar Megyei Csendőrség büntette meg 500 lejre a nyilvános rendezvény megzavarása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!