ERDON Helyi hírek

2015.07.22. 13:58

Programok a könyvtárban

Marienbad címmel csütörtökönként filmklub működik a Gheorghe Şincai megyei könyvtárban, de a gyerekek számára is különféle programokat szerveznek, korosztálytól függően.

Marienbad címmel csütörtökönként filmklub működik a Gheorghe Şincai megyei könyvtárban, de a gyerekek számára is különféle programokat szerveznek, korosztálytól függően.A filmklub találkozóin a résztvevők először megtekintik az alkotásokat, majd beszélgetnek ezek kapcsán. Az immár harmadik éve működő filmklub Alain Resnais Marienbad címűfilmje alapján kapta a nevét, s csütörtökönként 16 órától zajlik. A résztvevők művészi alkotásokat tekinthetnek meg, többek között Orson Welles, vagy Federico Fellini műveit, vagy például azt a filmet, melyet Francis Ford Coppola rendezett 2007-ben, s melynek alapját Mircea Eliade Ifjúság nélküli ifjúság című novellája képezte. Az utóbbi időben főleg régi amerikai filmeket tekintettek meg, néhány cím: Paris when it sizzles (1964), Sunset Blvd. (1950), Fedora" (1978). Ezen a héten a La nuit américaine (1973) filmet tekinthetik meg az érdeklődők, mely 1973-ban elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar díjat.

Hétfőtől péntekig 12 és 13.30 között a kicsik számára szerveznek programokat, Disney-rajzfilmeket vetítenek számukra, vagy mesét mondanak. Egyúttal gyerekek számára kidolgozott keresztrejtvényeket is fejthetnek, s persze játszhatanak is – a legkisebbek például először mindig a felfújható kastélyt fedezik fel.

A Grupo Azvi alapítványnak köszönhetően a 3 és 8 év közöttiek spanyol és francia nyelvet tanulhatnak Ioana Alexandrescu egyetemi előadótanár vezetésével. Ezek a tanfolyamok kedden és pénteken zajlanak, augusztusban szünetelnek, szeptembertől pedig újra indulnak. Mivel a helyek száma korlátozott, a szülőknek a 0359.800.363 telefonszámon, (119 mellék) kell érdeklődniük. A 10-14 éves gyerekeket pedig augusztus 26-án egy francia nyelvű olvasókörre várják, melyen a Nagyváradi Egyetem több francia külső munkatársa vesz majd részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!