ERDON Helyi hírek

2015.06.28. 18:45

Fődíjat nyert A mi osztályunk

Jelentős színházi siker: a Magyar Színházak XXVII. Kisvárdai Fesztiváljának fődíját a nagyváradi Szigligeti Színház a A mi osztályunk című előadása nyerte el.

Jelentős színházi siker: a Magyar Színházak XXVII. Kisvárdai Fesztiváljának fődíját a nagyváradi Szigligeti Színház a A mi osztályunk című előadása nyerte el.

Tizenöt színház tizenhét előadása versenyzett a június 19–27. között lezajlott Magyar Színházak XXVII. Kisvárdai Fesztiváljának fődíjáért. A nagyváradi Szigligeti Színház Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című drámájával szerepelt a fesztiválon, melyet Anca Bradu rendező vitt színre. A váradiak június 24-én, este hat órától léptek színpadra a kisvárdai művelődési házban. Noha a másnapi szakmai kiértékelőn rendkívül pozitív elbírálásban részesült az előadás, az alkotók még nem sejthették, hogy hamarosan vissza kell utazzanak a fesztivál helyszínére, mégpedig a szombat esti díjátadóra. A díjátadó ünnepségen köszöntőbeszédet mondott Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere, majd következett az eredményhirdetés. A fesztivál díjait dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Nyakó Béla, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza igazgatója adta át. A szakmai zsűri döntése alapján, az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóvoltából a fesztivál fődíját A mi osztályunk című előadás kapta. A díjat Czvikker Katalin, a nagyváradi Szigligeti Színház főigazgatója vette át, közösen az előadás szereplőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!