ERDON Helyi hírek

2015.05.25. 15:33

Öregdiákok találkoztak az Adyban

Nagyvárad- Az Ady Endre Középiskola és az Alma Mater Alapítvány idén is megszervezte hagyományos öregdiák-találkozóját. Az 50 és a 60 éve végzettek átvehették az arany-, illetve gyémántdiplomákat.

Nagyvárad- Az Ady Endre Középiskola és az Alma Mater Alapítvány idén is megszervezte hagyományos öregdiák-találkozóját. Az 50 és a 60 éve végzettek átvehették az arany-, illetve gyémántdiplomákat.

Megható, örömteli és a jelenlevők által bizonyára nagyon régóta várt ünnepség helyszíne volt múlt szombaton az Ady Endre Középiskola díszterme: a tanintézmény az Alma Mater Alapítvánnyal karöltve idén is megszervezte hagyományos öregdiák-találkozóját, melynek keretében az ötven és a hatvan éve végzettek átvehették arany-, illetve gyémántdiplomáikat.

Köszöntés

Tóth Márta igazgatónő köszöntőjében megjegyezte: azért nem készültek mostani diákok valamilyen verses-zenés összeállítással, mert az évek folyamán bebizonyosodott, hogy erre nincs szükség, hiszen a vendégek mindig türelmetlenül várták a műsorok végét, illetve joggal inkább egymásra kíváncsiak. Hangsúlyozta: manapság, amikor egyre távolabb kerülünk egymástól fizikai és lelki értelemben egyaránt, különös jelentőséggel bírnak az ilyen jellegű összejövetelek. Az évek múltával a kevésbé jó élmények, mint például a feleléssel járó izgalmak, eltűnnek, megszépülnek, s hosszan lehetne vitatkozni azon, hogy akkor kik érvényesültek jobban az életben: az éltanulók vagy akik életrevalóbbak voltak? Úgy fogalmazott: ha úgy érezzük, hogy adtunk valamit a világnak, hasznosak voltunk az általunk kifejtett tevékenységgel mások számára, akkor elégedettek lehetünk, az oklevelekkel pedig az iskola vezetősége azt szeretné jelezni: noha természetesen név szerint nem ismerhet mindenkit, azért nagy szeretettel gondol az egykori tanulókra.

Az igazgatónő ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy napjainkban is mennyi tehetséges és ügyes gyerek jár az Adyba, az idén ballagók pedig valószínűleg ugyanolyan tettre készen és reményekkel telve intenek búcsút iskolás éveiknek, ahogy azt anno a jelenlevők is tették.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!