ERDON Helyi hírek

2015.04.13. 10:46

Leállt a reptérfelújítás

Alig egy hónappal a munkálatok megkezdése után az Országos Építési Felügyelőség területi szervezete néhány aláírás hiányára hivatkozva leállíttatta a váradi reptér felújítási munkálatait.

Alig egy hónappal a munkálatok megkezdése után az Országos Építési Felügyelőség területi szervezete néhány aláírás hiányára hivatkozva leállíttatta a váradi reptér felújítási munkálatait.

Április elején állíttatta le a regionális építési felügyelőség a váradi reptér felújítását, miután a kivitelező bizonyos munkálatok elvégzéséhez kérte a felügyelet jelenlétét. A felügyelet közleménye szerint ekkor fedezték fel azt, hogy a tervezésben, szaktanácsadásban, kivitelezésben és a munkálat felügyeletében részt vevő szakemberek egy részének nem szerepel az aláírása minden szükséges dokumentumon, így jogilag nem felelnek az elvégzett munkálatért. További hiányosság volt az, hogy a reptéren kialakítandó platform földmegerősítő és alagcsövező munkálatai nem szerepelnek a műszaki tervekben. Az építési felügyelet elrendelte, hogy egészítsék ki e terveket és szerezzék be a szükséges aláírásokat. Horia Carţis, a Bihar Megyei Tanács szóvivője a Bihoreanul hetilapnak nyilatkozva kijelentette, hogy pusztán bürokratikus jellegű problémáról van szó, amit hamar meg fognak oldani. A 79,9 lejes beruházás terveit a Search Corporation végezte, a munkálatfelügyeletet a Kappa Architects and Engeneering vállalat látja el, a kivitelezők pedig az osztrák Porr Construct és a bukaresti Col Air cégek. A pénz 85 százaléka az Uniótól érkezik, a fennmaradó 15 százalék a román kormány és a megyei tanács hozzájárulása. A felújítás során többek között kiszélesítik, és 1800-ról 2100 méterre hosszabbítják a kifutópályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!