ERDON Helyi hírek

2015.03.10. 15:57

Elfogadták Várad stratégiáját

A nagyváradi helyi tanács keddi ülésén öt tartózkodás mellett megszavazta a város 2015–2020 közötti időszakra vonatkozó helyi fejlesztési stratégiáját.

A nagyváradi helyi tanács keddi ülésén öt tartózkodás mellett megszavazta a város 2015–2020 közötti időszakra vonatkozó helyi fejlesztési stratégiáját.

A helyi stratégiára elsősorban azért van szükség, hogy Nagyvárad vissza nem térítendő finanszírozási forrásokra pályázhasson, és a kedden elfogadott határozattervezet ki is mondja azt, hogy a fő célkitűzés minél több európai uniós forrást lehívni a város fejlesztése érdekében. A stratégia három fejezetre van osztva: az első egy átfogó elemzés a városról, a második a fejlesztési stratégiákat vázolja fel, külön megemlítve a már megkezdett fejlesztési beruházásokat, valamint az elkövetkező időszakban megvalósításra szánt projekteket, a harmadik fejezet pedig a Nagyvárad-Szentmárton fúzió kérdéskörével foglalkozik. A stratégia fejlesztési részének fő célkitűzései közé tartozik a befektetők bevonzása a városba, minőségi szolgáltatások biztosítása, jól fizetett munkahelyek létrehozása, valamint a város bekapcsolása a hazai és nemzetközi turisztikai körforgásba, végső soron pedig az életminőség javítása a cél. A stratégia konkrét tervei között szerepel többek között egy multifunkcionális konferenciaterem építése, a váradi reptér fejlesztése, a közműhálózat fejlesztése és bővítése: ez utóbbi tekintetben a város régi városrészei, konkrétan Rogériusz és Biharpüspöki előnyben részesülnek az újonnan létesült vagy létesülő városrészekkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!