ERDON Helyi hírek

2015.02.02. 08:18

Vidám farsang Püspökiben

Idén is megszervezték a már hagyományosnak számító gyermekfarsangot a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban január 30-án, pénteken.

Idén is megszervezték a már hagyományosnak számító gyermekfarsangot a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban január 30-án, pénteken.

A 2006 óta minden évben megszervezett gyermekfarsangnak idén is a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Ház adott otthont. A mulatságot a Biharpüspöki Alapítvány és a 19. számú óvoda szervezte meg idén is. A kinti borongós idő nem nyomta rá a bélyegét a közösségi házban összegyűlt jelmezekbe öltözött apróságok hangulatára. Vidáman, nevetve táncoltak, nézegették egymás jelmezét, majd mikor eljött a pillanat Marcsi és Tibi bohócokkal (Stéfán Bodor Mária és Lélek Sándor-Tibor, a Lilliput Társulat tagjai) együtt játszottak, és volt lufihajtogatás is. A gyermekek énekkel és verssel is készültek, így köszönve meg a bohócoknak a játékot. Természetesen idén is volt tombolahúzás, amelyen játékokat lehetett nyerni. A táncban és a játékban elfáradt kicsik teával és az elmaradhatatlan farsangi fánkkal frissíthették fel magukat. A mulatság végén mindenki oklevelet kapott.

Ismerkedés

Timár Enikő, a Biharüspöki Alapítvány elnöke, elmondta, hogy a farsangi mulatságot évekkel ezelőtt azért hozták létre, hogy a gyermekek megismerkedjenek az óvodával és egymással, de ma már mindenkit szeretettel várnak az eseményre, amely főként a 3–7 éves korosztályt szólítja meg. A farsangi mulatság létrejöttében Galamb Andrea, Garnai Tímea, Kun Orsolya, Vass Annamária pedagógusok segédkeztek, a zenéről Karácsonyi Lilla, a 19. számú óvoda táncoktatója gondoskodott.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!