ERDON Helyi hírek

2015.02.09. 12:39

Jótékonysági akció: közös öröm, szomorú fordulat

Debrecenből indult, de Érmihályfalván át Bihar megye több településére is "átterjedt" az a jótékonysági akció, mely az elmúlt hét végén örömet, de sajnos szomorú fordulatot is hozott...

Debrecenből indult, de Érmihályfalván át Bihar megye több településére is "átterjedt" az a jótékonysági akció, mely az elmúlt hét végén örömet, de sajnos szomorú fordulatot is hozott...

A debreceni Ideal Med Esztétikai Centrum egy leukémiás gyerek orvoslásának támogatására szervezett akciót: műanyag- és pillepalackok kupakjait kell gyűjteni, aminek az eladásából származó pénzt ajánlják fel a jótékony célra. Az érmihályfalvi Aktive Fitnes csoport csatlakozott az akcióhoz január elején, saját Facebook-oldalán és a város honlapján is hirdetve azt, nem is eredménytelenül: a felhívás nyitott fülekre talált, sokan válaszoltak rá, aminek eredményeként az elmúlt szombat este 12 nejlonzsáknyi kupakot adhattak le a szervezőknek. Ezeket nem csak helyben, de Szalárdon, Biharon és Nagyváradon gyűjtötték segítőkész felnőttek és gyerekek. Biharon a helyi Gáspár András Általános Iskola tanulói voltak igen szorgosak, míg Szalárdon Szűcs Brigitta volt az akció mozgatója.

Öröm és üröm

A szombati átadás kapcsán az Ideal Med Esztétikai Centrum írásban is köszönetet mondott a segítőknek: "A segíteni akarás és az emberség keze nagyon messzire elér és nagyon sok mindenre képes! (...) Köszönjük szépen Zsófika nevében a hatalmas adag kupakot!" A sikeres összefogás örömébe azonban üröm is vegyült, az átadás másnapján délelőtt jött a szomorú hír Debrecenből: "Mély megrendüléssel és fájó szívvel tudatjuk, hogy egy csillaggal több van mától az égen, Zsófika reggel 6.45-kor feladta a küzdelmet a gyilkos kórral szemben. Halála felfoghatatlan, megmagyarázhatatlan. Az űr, amit maga után hagyott kitölthetetlen."

Az összegyűjtött kupakokat egy másik beteg gyerek támogatására értékesítik, a gyűjtés március 5-ig tovább folytatódik, az eddigi formában.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!