ERDON Helyi hírek

2015.01.28. 13:01

Turizmus és homlokzatfelújítás

Nagyvárad- Szerdán a városháza dísztermében közös sajtótájékoztatót tartottak az önkormányzat Ingatlankezelő Igazgatóságának vezetői és Ovidiu Mureșan alpolgármester. Idei tervekről is szó volt.

Nagyvárad- Szerdán a városháza dísztermében közös sajtótájékoztatót tartottak az önkormányzat Ingatlankezelő Igazgatóságának vezetői és Ovidiu Mureșan alpolgármester. Idei tervekről is szó volt.

Ovidiu Mureșan alpolgármester úgy fogalmazott: azt tervezik, hogy tovább haladnak az eddig kitaposott úton, vagyis igyekeznek minél több pénzforrást sikerrel megpályázni, hatékonyabbá tenni az ingatlanok kezelését, és javítani a szolgáltatások minőségén. Ezen általános célok mellett azonban az idén két dologra: a turizmus fellendítésére, valamint a történelmi városközpont levő épületek homlokzatának felújítására szeretnének összpontosítani. Ez azt jelenti, hogy rendbe teszik a Fő utca 13. szám alatti ingatlan, a Poynár-ház, a Stern palota és a Széchenyi/Traian téri Moskovits-palota homlokzatát, illetve a Sas-palota átjáróját, valamint archeológiai parkot létesítenek a várban, egy új parkot az erődítmény sáncában, bővítik a Szálka-dombi parkot és elkészítik a várfalak rekonstrukcióját célzó gazdasági-műszaki terveket. Ugyanakkor a tervek közt szerepel még hat, egyenként 22 lakrészes ANL-tömbház építésének az elkezdése az Aradi és a Szentandrási utak kereszteződésének környékén.

Az elhangzottakat Benyovszki Tünde, az Ingatlankezelőség aligazgatónője azzal egészítette ki: 2015-ben szeretnének még fotovoltaikus rendszert felszerelni az 56. számú óvodában, renoválni az Emanuil Gojdu Főgimnázium sporttermét, generáljavításokat végezni a várad-rogériuszi 11. számú általános iskola C tömbjében, hőszigetelni a Traian Vuia Műszaki Kollégiumot, és kétszáz férőhelyes, multifuncionális stúdióteremmé alakítani az egykori Transilvania mozi helyiségét.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!