ERDON Helyi hírek

2015.01.08. 12:34

Tízes évforduló Nagyszalontán

Tíz évvel ezelőtt lapunk első oldalán hozta a hírt: Nagyszalontán hármasikrek születtek. Azóta nem telt el esztendő, hogy ne köszöntöttük volna őket születésnapjuk alkalmából.

Tíz évvel ezelőtt lapunk első oldalán hozta a hírt: Nagyszalontán hármasikrek születtek. Azóta nem telt el esztendő, hogy ne köszöntöttük volna őket születésnapjuk alkalmából.

Vasárnap ünnepelte tizedik születésnapját a szalontai Kornya család három legifjabbik tagja, Zsófia, Ádám és Tamás. 2005-ben megyénk egyik vezető sajt híre volt, hogy édesanyjuk, Tünde három, szép egészséges gyermeknek adott életet. S hogy mennyire fontos volt számunkra ez a hír bizonyítja az is, hogy bár a médiaharsonák azóta elhallgattak, mi mégis a hitelesség jegyében figyelemmel követjük a gyermekek életét.

A hétvégén az egész család együtt ünnepelt és a rendkívüli alkalomhoz a torta sem hagyományos volt, hisz az egy tízes számot formázott, utalva a három testvér életkorára. Ma már másképp zajlanak az ilyen családi összejövetelek, mint néhány éve, hisz manapság már mindnyájan felelősségtudóbbak. Olyannyira, hogy ez az elkötelezettség a társadalom felé is megnyilvánul. Mindhárom gyerek a helyi Metalul Sportegyesület igazolt asztaliteniszező játékosa. Rendszeres edzések, komoly megyei és régiós megmérettetésen képviselik Nagyszalonta színeit. Sift Lajos edzőjük komolyan számol velük, hisz a Kornya ikrek számos versenyről érmekkel tértek haza. Zsófiának még a sport mellett jut ideje zongorázni is. Nemhiába ő a legérzőbb lelkű a gyerekek közül. Édesanyja elmondása szerint ő "anyáskodik" a két fiútestvér fölött, akik el is fogadják a gondoskodást, odafigyelést. Ádám a legnyugodtabb, nem csinál problémát semmiből, míg Tamás természete hasonlít legjobban a családfőhöz. Tomi nagyon gyakorlatias, szorgalmas és segítőkész.

Ezen tulajdonságokról maga a város polgármestere, Török László is meggyőződhetett, aki feleségével együtt az elmúlt tíz esztendő minden születésnapján felköszöntötte az ikreket. Hogy mekkorává cseperedtek a gyerekek az is jelzi, hogy míg valamikor még csak gőgicsélve köszönték meg a polgármesteri odafigyelést, ma már "barátok" az elöljáróval az egyik közösségi oldalon.

Amikor az édesanyát arról faggattuk, hogy mi volt nehéz az elmúlt tíz esztendőben, kijelentette: tartalmas tíz év volt. Sok játékkal, tanulással, néha kis perlekedéssel, asztalitenisz versenyekkel, kirándulásokkal, még több tanulással. A gondtalan gyermekéveket a nagyszülők, nagynéni, keresztszülők, Tóth Éva Andrea tanítónéni teszik tartalmassá. A legörömtelibb pillanat még mindig a megszületésük!

S amikor azt kérdezzük, hogy mit vár az ránk köszöntött évtől, csak annyit mondott: legyen mindenkinek boldog új esztendője családja körében. Nemhiába a legjobb gyógyír mindenre a összetartó, szép család.

Patócs Júlia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!