ERDON Helyi hírek

2015.01.06. 12:11

Egy napig tartott a tolongás

Minden év elején a váradi autótulajdonosok megrohamozzák a parkolási osztály székhelyét, hogy kifizessék parkolási bérleteiket. Az idén a tolongás egy napig tartott.

Minden év elején a váradi autótulajdonosok megrohamozzák a parkolási osztály székhelyét, hogy kifizessék parkolási bérleteiket. Az idén a tolongás egy napig tartott.

Az autósok az év első munkanapján, hétfőn rohamozták meg a váradi parkolási osztály székházát, mondta lapunknak Ionut Simon igazgató, de tegnap már kevesen tértek be hozzájuk. „Az elmúlt években legalább három napig eltartott az év eleji tolongás, de most egyetlen napig tartott” - fogalmazott. A parkolási osztály vezetője tájékoztatott a 2015-ben érvényes parkolási díjszabásokról is. Az ideiglenesen elfoglalható, sárga felfestésű parkolóhelyek esetében a fél óráig érvényes parkolójegy egy lejbe, az egy óráig érvényes parkolójegy ára két lejbe kerül, az egész napra érvényes parkolójegyet pedig tizenöt lejért lehet váltani. A mobiltelefonos parkolóhely-foglalás egy órára 50 eurócentbe, két órára egy euróba, hét órára három euróba kerül, és ezekhez a tarifákhoz hozzáadódik az áfa is. A bérelhető, fehér felfestésű parkolóhelyeket egy hónapra hetven lejért, három hónapra 170 lejért, fél évre 325 lejért, egy évre pedig 650 lejért lehet bérelni. A lakóhelyük mellett parkolóhelyet bérlők számára a díjszabás a következő: egy parkolóhely bérleti díja egy hónapra 20 lej, három hónapra 55 lej, hat hónapra 95 lej, egy évre pedig 180 lej. A tömbházak melletti parkolóhelyek bérleti díja évi száz lej. A törvényszék mögött felépült parkolóházban egy órányi parkolás 1,50 lejbe, míg 10-24 órák között az egész napi parkolás 15 lejbe kerül. Bérletet is lehet váltani az említett parkolóházba: az egy hónapos bérlet ára 65 lej, a három hónapos bérlet 195 lej, a fél éves bérlet 351 lej, az egy éves bérlet ára 702 lej. A parkolóházban és a köztéri bérelhető parkolóhelyeken egyaránt használható bérlet ára egy hónapra 90 lej, három hónapra 270 lej, fél évre 486 lej, egy évre pedig 972 lej. A parkolóház közelében lakók jövőre egy hónapra 40, három hónapra 120, fél évre 216, egy évre 432 lejért bérelhetnek parkolóhelyet ott.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!