ERDON Helyi hírek

2014.10.27. 11:16

Sok problémával küzd a Hőszolgáltató

Alighogy beindult a fűtésszezon Nagyváradon, számos probléma adódott a városban a hőszolgáltatással. Mindazonáltal azt ígérik az illetékesek, hogy október 31-ig nagyjából minden rendben lesz.

Alighogy beindult a fűtésszezon Nagyváradon, számos probléma adódott a városban a hőszolgáltatással. Mindazonáltal azt ígérik az illetékesek, hogy október 31-ig nagyjából minden rendben lesz.

Alighogy beindította a fűtést a nagyváradi Hőszolgáltató rt., számos lakossági panasz érkezett hozzájuk, de szerkesztőségünkhöz is arról, hogy nincs meleg a lakásokban. A hőszolgáltató ki is adott szombaton egy közleményt amelyben arról értesíti a lakosságot, hogy történt egy meghibásodás magában a hőerőműben. Kérdésünkre válaszolva Eustafie Ilisei a vállalat szóvivője elmondta, hogy azt a meghibásodást időközben sikerült megjavítani, emellett azonban két további csőtörés is történt, amiket ezekben a napokban javítanak ki. A szóvivő jelezte, hogy jelenleg is folyik két nagyszabású hálózatrehabilitációs munkálat, az egyik az 2-es számú hővezetéknél, a másik pedig az 1-es és a 3-as számúaknál. Az első említett munkálat a Sebes-Körös bal partján élő, az 510, 511, 521, 820, 849, 862 és 913 számú hőközpontokhoz tartozó fogyasztókat érinti, akik egyelőre fűtést nem, csak meleg vizet kapnak, a 872 és 875 számú hőközpont fogyasztói azonban meleg vizet sem. A második munkálat esetében is nagyon sok hőközponthoz tartozó fogyasztókhoz egyelőre csak a meleg víz jut el, a fűtés nem. Eustafie Ilisei azt ígérte, hogy október 31-ig mindezeknek a problémáknak a túlnyomó részét megoldják. Két hőközpont esetében (a 115 és a 121 számúakról van szó) csak november 7-én fejezik be a munkálatokat, de itt is ideiglenes megoldással megpróbálják ellátni távhővel a lakosságot.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!