ERDON Helyi hírek

2014.10.13. 16:44

Kurzusokat indít a Caritas

Az elkövetkezendő időszakban európai uniós támogatással öt ingyenes tanfolyamat indít a Caritas, melynek célszemélyei főleg hátrányos helyzetű nők. Az első kurzus hétfőn kezdődött el.

Az elkövetkezendő időszakban európai uniós támogatással öt ingyenes tanfolyamat indít a Caritas, melynek célszemélyei főleg hátrányos helyzetű nők. Az első kurzus hétfőn kezdődött el.

A részleteket hétfőn délután egy sajtótájékoztató keretében ismertette Nagy Hortenzia projektfelelős. Megtudtuk, hogy a Partnerség a munkaerő-piaci esélyegyenlőségért elnevezésű projektet az Európai Szociális Alap támogatja a romániai 2007-2013 Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Szektoriális Program 6-os számú, „Befektetés az emberekbe” prioritási tengelyén keresztül. A vezető pályázó a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet, a nagyváradi és a gyulafehérvári Caritas Catolica pedig partnerek ebben.

A fő cél az esélyegyenlőség és a nemek közötti, a munkaerőpiacon fellépő különbségek és a diszkrimináció leküzdése, valamint 570, a nyugati és központi fejlesztési régiókból származó személy, többségében nő szakmai képzésének és továbbképzésének támogatása a munkahelyek könnyebb megszerzése, illetve azok megtartása érdekében.

Öt tanfolyam

Nagyváradon az elkövetkezendő időszakban öt ingyenes kurzust indítanak, száz személy számára. Az első, szociális munkás képzést már hétfőn útjára indították, a résztvevők 90 napig összesen 720 órán keresztül fejleszthetik ki ez irányú képességeiket. A többi tanfolyam csak 45 napig tart, 360 órát. A takarítói kurzus jövő év januárban, a két házi idősgondozói tanfolyam februárban és márciusban zajlik, a bébiszitteri pedig március végén, április elején kezdődik. A szervezők meleg ebédet biztosítanak, egy-egy csoportban pedig 20 hely van fenntartva, de túljelentkezés esetén a romániai törvények lehetővé teszik akár 28 fő részvételét is.

Érdeklődni a Caritas Kanonok sori székhelyén vagy a Szent Erzsébet Idősek Otthonában lehet (Spartacus utca 31/A szám).

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!