ERDON Helyi hírek

2014.09.07. 17:02

Rövidfilm fesztivál volt

Tizedik alkalommal zajlott Budapesten és ezzel párhuzamosan többek között Nagyváradon is a „BUSHO”, azaz a Budapest Short Film Festival.

Tizedik alkalommal zajlott Budapesten és ezzel párhuzamosan többek között Nagyváradon is a „BUSHO”, azaz a Budapest Short Film Festival.

A nagyváradi fesztivált a Partiumi Magyar Művelődési Céh, valamint a Metrion Egyesület szervezte. Amint Kovács Ildikó Laura, a Metrion képviselője a csütörtök délutáni megnyitó alkalmából kérdésünkre elmondta, az idén sokkal több rövidfilmmel jelentkeztek a versenyre, mint korábbi alkalmakkor: 78 orszgából 1200 filmmel neveztek be, ezekből a három zsűri mintegy 400 alkotást választott ki, melyből mintegy kétszázat mutattak be a háromnapos rendezvény során. A fesztiválra rendszerint amatőr, illetve kevésbé ismert, fiatal alkotók jelentkeznek.

A Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartott vetítések az első két nap során 17 órától 23 óráig, szombaton pedig 21.15-ig tartottak, s a rendezvény búcsúpartival zárult, melyen a Miraj együttes lépett fel.

Csütörtökön meglehetősen kevesen jöttek el. Elsőként a bulgáriai Martin Iliev Stereo Love című, kilencperces filmjét vetítették le, majd a spanyolországi Gerard Marti 0,60 mg című, tizennégy perces filmjét tekinthették meg a jelenlévők. A későbbiek során többek között animációs filmeket is bemutattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!