ERDON Helyi hírek

2014.09.25. 15:00

Rockszámokat szeret énekelni

Nagyvárad- Szombat este egy tehetséges váradi énekesnő, Tóth Andrea is látható lesz az RTL Klub televízió X Faktor című tehetségkutató műsorában. A Művészeti Líceum diákja 2 éve jár magántanárhoz.

Nagyvárad- Szombat este egy tehetséges váradi énekesnő, Tóth Andrea is látható lesz az RTL Klub televízió X Faktor című tehetségkutató műsorában. A Művészeti Líceum diákja 2 éve jár magántanárhoz.

- Két éve jött hozzám, és ahogy meghallottam énekelni, rögtön azt mondtam: Andrea, te nagyon tehetséges vagy, messzire fogsz jutni. Akkor még nem tudtam, hogy Budapest lesz ez a messze- magyarázza Molnar Monica, a jövőre tizenhat esztendős Tóth Andrea ének magántanárnője. Bár addig semmilyen zenei előképzésben nem részesült, a szakértői fülnek rögtön feltűnt, milyen gyönyörű és sokárnyalatú a hangszíne, ha kell szoprán, ha kell alt. Később az is kiderült róla: amellett, hogy kitűnően improvizál, és jól mozog a színpadon (köszönhetően a Szigligeti Tanoda kurzusainak), valamennyi zenei stílusban otthonos. Hangjával, mozgásával úgymond megérinti a közönsége lelkét. Talán leginkább a rockzene áll a legközelebb hozzá, tetszik neki a legjobban, emiatt is döntött úgy, hogy a Hooligans együttes Legyen valami című számával próbálkozik a X Faktor zenei tehetségkutató műsor előválogatójában. De ugyanígy „fekszik neki” Bon Jovi, az AC/DC, Whitney Houston, Celine Dion vagy Mariah Carey is. Kulturáltságát, jól neveltségét a családi háttér biztosította, zenei fejlődéséhez pedig az egyébként gitározó édesapa, Tóth Róbert is igyekezett hozzájárulni, és akkor még nem is említettük a rockzene rajongó nagyit...

„Civilben” Andrea a Művészeti líceum dizájn-rajz szakos diákja, Molnar Monica tanárnőhöz pedig heti egy órát járt gyakorolni. Hogy ezt nem hiába teszi, bizonyítják az utóbbi egy évben elért szép sikerek, tavaly novemberben például a Temesváron zajlott A jövő csillagai elnevezésű fesztivál trófeáját vihettte haza, idén májusban pedig a dévai Music Star verseny fődíjának örülhetett.

Korán kezdte

- Szinte azzal egy időben, hogy megtanult járni, énekelt is- ezt már a büszke apuka, Tóth Róbert tudatja velünk. Akkoriban a diszkózene volt a divat, így ezen stílusú külföldi slágereket énekelte még fürdés közben is. „Tíz-tizenegy éves lehetett, amikor észrevettük, hogy többről van itt szó, mint egy múló hobbiról”, emlékszik vissza a néhány évvel ezelőtt történtekre. Tizenhárom éves korában került Molnar Monicához, most pedig, amennyiben sikerrel veszi az első akadályt az X Faktorban, féléves halasztást fognak igényelni az iskolában, ha az osztályfőnök is beleegyezik. „Nem lesz könnyű, minden attól függ, hogy meddig jut”, hangsúlyozza.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!